A Universal Music is csatlakozott a Blu-ray szövetséghez

A Universal Music Group (UMG), a világ egyik vezető zenemű kiadó és forgalmazó vállalata aktív tagként csatlakozott a Blu-ray Disc Association (BDA) szövetséghez.

Jó ideje folyik a két szabvány közötti versengés, amelyben fontos szerepet kap a legnagyobb médiavállalatok, film- és lemezkiadók hovatartozása. Bár a Universal csatlakozása nem fogja eldönteni a két szabvány csatáját, a Blu-ray fontos szövetségest szerzett a szabvány elfogadásához.

“A nagyfelbontású videó technológia és a többcsatornás audió technológia kidolgozása egyre sürgetőbb feladattá válik – jelentette ki Larry Kenswil, a UMG új technológiákkal és médiaformákkal foglalkozó eLabs részlegének elnöke. – Meggyőződésünk szerint a Blu-ray Disc technológia rendelkezik a művészek és a zenekedvelők által egyaránt megkövetelt funkciógazdagsággal és kapacitással. A zeneipar sajátos igényeinek érvényesítése érdekében szorosan együtt kívánunk működni a BDA-val a formátum kialakításának folyamatában.”

“A Universal Music Group a legutóbbi azon vállalatok folyamatosan szaporodó csapatában, amelyek kulcsfontosságúnak ítélik a Blu-ray Disk kapacitását és funkciógazdagságát üzletük jövőbeni bővítésében – jelentette ki Brian Zucker, a Blu-ray szóvivője, a Dell technológiai stratégája.

Még augusztus elején a Twentieth Century Fox jelentette be, hogy a Blu-ray formátumon hozza forgalomba nagysikerű filmjeit és televíziós sorozatait. A Blu-ray szabvány versenytársa, a HD DVD Szövetség szerint a stúdió hibásan döntött.