Sony Ericsson W550: az új walkman telefon

A Sony Ericsson bejelentette, hogy a cég Walkman telefoncsaládja új taggal bővült. A W550-es elforgatható telefon elérhető áron kínál kiváló minőségű MP3 lejátszót, 1,3 megapixeles fényképezőgépet, internetböngészőt valamint érdekes játékokat.

A W550-es kitűnő hangminőségű, fejlett, digitális zenelejátszóval rendelkezik, amely a két külső sztereó hangszórón, vagy a csomagban található minőségi sztereó fejhallgatón keresztül hallgatható. A zene feltöltését a Disc2PhoneŽ PC-szoftver könnyíti meg, s a készülék 256 MB-os belső memóriájában 60-120 standard MP3 vagy AAC zeneszám tárolható (a bitsebesség függvényében). A tartós és hosszú élettartamú akkumulátorral rendelkező telefon – zenefunkcióban – akár 30 órányi zene meghallgatását is lehetővé teszi.

Hívás érkezésekor a zenelejátszás automatikusan megáll, és csak akkor folytatódik újra, ha befejeződött a beszélgetés. A közvetlen zene gomb azonnali elérést biztosít a Walkman lejátszóhoz, amely a telefon kikapcsolt állapotában is működtethető, így a készüléket „repülőgép” üzemmódban használva, akár repülőn ülve is lehet használni.

A W550-es valódi játékkonzolként működik. A játékok a képernyőt vízszintes helyzetbe forgatva játszhatók, s a képernyő bal és jobb oldalán elhelyezkedő gombok a kétkezes vezérlést szolgálják. Ezt az élményt a Worms™Forts gyárilag telepített háromdimenziós változatai biztosítják: az Under Siege 3D a THQ Wireless fejlesztésében, az Extreme Air Snowboarding™ a Digital Chocolate fejlesztésében, valamint az új, többrésztvevős Midway’s Gauntlet™ a TKO Software licence alapján. A készülék támogatja a Bluetooth™-on keresztüli többrésztvevős, úgynevezett „peer-2-peer” játékmódot is.

Az 1,3 megapixeles fényképezőgéppel ellátott W550-essel állóképek és videoklipek egyaránt felvehetők, a 4-szeres zoommal pedig közelképek készíthetők, melyeket rögtön elmenthetünk majd elküldhetünk MMS-ben vagy Bluetooth-on keresztül. Az elkészült képeket, klipeket USB-kábelen PC-re is átvihetjük.

A beépített internetböngésző segítségével, használhatjuk a keresőket és a webmailt, amely többféle nézettel is rendelkezik.

A W550-es háromsávos GPRS-telefon, amely két különböző változatban kerül a boltokba a negyedik negyedév elején.