A Canon EOS 350D lett az „Év európai fényképezőgépe”

A Canon EOS 350D modelljével elnyerte a rangos European Imaging & Sound Association (EISA) testület az „Év európai fényképezőgépe 2005-2006" díját.

„Ez a fényképezőgép a könnyed használatot a Canon professzionális EOS gépeire jellemző csúcstechnológiával párosítja” – mondta Mogend Jensen, a Canon Consumer Imaging Europe vezetője a bejelentéskor.

A 2005 februárjában bemutatott, a nagyközönség és a kritikusok részéről is elismeréssel fogadott EOS 350D fényképezőgép a képzajoktól mentes, 8 millió képpontos CMOS képérzékelőt tartalmaz. Sebességének köszönhetően másodpercenként 3, egy sorozatban pedig 14 kép elkészítését teszi lehetővé, és mindössze 0,2 másodperc alatt üzemkész állapotba hozható.

Az elődjénél több mint 25%-kal kisebb méretű, ugyanakkor 10%-kal könnyebb EOS 350D fényképezőgépet a zsűri kompakt és ergonomikus kialakítása miatt is elismeréssel illette.

A fényképezőgép felhasználóbarát kialakítását az intuitív kezelőszervek, közérthető menük és a mindennapi használathoz igazított gyári alapbeállítások egészítik ki.

Az EOS 350D modell elérhető közelségbe hozza a professzionális szintű technikát az amatőr fotósok számára is. A továbbfejlesztett DIGIC II processzor mellett a fényképezőgép második generációs, APS-C méretű CMOS képérzékelőt tartalmaz, amelynek újratervezett pixelszerkezete kristálytiszta, zajmentes képek készítését teszi lehetővé az ISO 100-astól egészen az ISO 1600-as érzékenységig.

Egyéb továbbfejlesztett funkciói között megtalálható a JPEG és RAW formátumú képek egyidejű rögzítése, az ETTL-II távolság-kapcsolt vakus fénymérés, valamint a háromféle nagysebességű automatikus élességállítási mód. A fényképezőgép EF-S objektív bajonettje gond nélkül használható az összes, több mint 60-féle Canon EF objektívvel.