A biztonság szigete

Az idei Sziget Fesztiválra beígért páratlan biztonsági intézkedések nem maradtak el a várakozásoktól: mindenhol rendőrök és biztonsági emberek poroszkálnak.

Az idei Sziget Fesztiválra sok rosszat lehet mondani – úgymint drága, nagy a tömeg, sor áll a WC-k előtt – egy azonban biztos: az ember hihetetlen biztonságban érezheti magát. Már a filatorigáti HÉV-megállónál kezdődik a rendőrkordon, ahol rikító sárga mellényes járőrök terelik a szigetre igyekvőket a járdára. Sőt, a HÉV-síneknél is állandóan felügyel egy egyenruhás, nehogy a jókedvű fiatalok véletlenül valamelyik szerelvény alá keveredjenek.

A Szigeten a beléptetésnél a szokásos biztonsági ellenőrzéseken kell átesni, a táskamegtapogatáson aránylag hamar túl lehet jutni, csak a leggyanúsabb csomagok tulajdonosait állítják meg és nyittatják ki a pakkot. Az egyenruhás és az „álruhás” rendfenntartók azonban mindenhol árgus szemekkel figyelnek, járőröznek. Este pedig zseblámpákkal szerelkeznek fel, és akár a HÉV-szerelvényt is feltartják és végigvilágítják gyanús személyek után kutatva.

Címkék: Magazin