Hamarabb költözhet a Csodák Palotája

Lezárult a Jövő Háza projekt első üteme, és hétfőn megtörtént a Millenáris Park D épületének műszaki átadása. A tervezettnél hamarabb fejeződtek be a munkálatok, így a Csodák Palotája is hamarabb költözhet át új helyére.

Megtörtént hétfőn a Millenáris Park D épületének műszaki átadása. A felújítási munkálatok a tervezettnél korábban fejeződtek be, így a Csodák palotája is hamarabb kezdheti meg az átköltözést a jelenlegi Váci úti épületéből. Ezzel a felújítási munkálatok első része lezárult, a munkálatokat a kivitelező idő és a vállalt költségvetési kereten belül teljesítette – mondta Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter.

A felújításnak köszönhetően az épület alkalmassá vált arra, hogy az év bármely időszakában kiállítást rendezzenek. A Csodák Palotája lesz az első kiállítás a Jövő Házában, mely a gyors munkálatoknak köszönhetően szeptember 16-án meg is nyithatja kapuit a közönség előtt – emelte ki Kovács.

A Millenáris Park tulajdonosi viszonyainak rendezése, egységesítése, valamint az Informatikai és Hírközlési Minisztérium Jövő Háza programjának megvalósítása érdekében a minisztérium 100 százalékos tulajdonában lévő Kisrókus 2000 Kft. megvásárolta a Parkban idegen kézben lévő, osztatlan közös tulajdonokat. A Park területén lévő A épületet 870 millió forint + áfa értékben értékesítette a Kisrókus Kft. Az összeget a Jövő Házának otthont adó B, C és D csarnok, valamint az E épület felújítására fordítják. Az épületekre fordítandó összberuházás költsége 1,2 milliárd forint – mondta el a FigyelőNetnek a Kisrókus Kft. képviselője.

Címkék: Magazin