Nem versenyez Baumgartner a Forma-1-ben

Nem Baumgartner Zsolt veszi át a pénzügyi problémák miatt leváltott Patrick Friesacher helyét a Minardinál. Az új pilóta Robert Doornbos lesz.

Kedden hivatalosan is bejelentette a Minardi csapat, hogy Patrick Friesacher helyére Robert Doornbost szerződtették. Baumgartner Zsolt így továbbra is csak nézőként követi a Forma-1-es sorozatot.

A magyar pilóta neve azután merült fel újra, hogy a Minardi osztrák versenyzője nem maradhat tovább a csapatnál, miután nem tudta teljesíteni a szerződésében vállalt fizetési feltételeket. Többen is esélyesek voltak a pilótai állásra a faenzai istállónál, ám végül a holland versenyző mellett döntöttek.

Baumgartner kijelentette, szívesen beülne a Minardi versenyautójába, de pénzt ezúttal nem fizetne érte. Tavaly, a Minardi többi pilótájához hasonlóan ő is szponzori pénzeknek köszönhette versenyzői állását. Mindamellett a csapat egyetlen 2004-es pontját ő szerezte az Amerikai Nagydíjon. A magyar pilótával szemben Doornbos komoly szponzori háttérrel érkezett a csapathoz.

A 24 éves holland versenyző 1999-ben kezdte pályafutását a brit Opel Lotus sorozatban, majd a Formula Ford sorozatban folytatta. 2001-2003-ig a brit, a német, majd az európai Forma 3-ban versenyzett. 2004-ben az F3000-ben szerepelt, tavaly és idén pedig a Jordan csapat tesztpilótájaként dolgozott.

Címkék: autó