Elhunyt Luther Vandross

Ötvennégy éves korában egy New Jersey állambeli Edison kórházban meghalt Luther Vandross, a romantikus soul-zene nagymestere, aki több mint 25 millió lemezt adott el érzelmes dalaiból szerte a világon, az érett szerelmespárok nagy gyönyörűségére.

Bár halálának közvetlen okát nem közölték, az énekes soha nem gyógyult fel két évvel ezelőtti agyvérzéséből, amely vélhetően összefüggött túlsúlyosságából adódó cukorbetegségével és magas vérnyomásával. Vandross akkor felhagyott a koncertezéssel, de azért lemezfelvételeket még készített, nem is akármilyen sikerrel: a keserédes Dance With My Father című daláért 2004-ben négy Grammy-díjat kapott. A díjkiosztásra nem tudott elmenni, a videóüzenetében azonban azt ígérte: hamarosan visszatér.

Luther Vandross éveken át keresett háttérénekes volt, szerepelt többek között David Bowie, Barbra Streisand és Donna Summer lemezein. A 80-as évek elején az Epic lemezcégnél jelent meg az első albuma, a Never Too Much.

Leghíresebb dalai a Here and Now (első Top Ten-dala), a Power of Love, és a Your Secret Love voltak, amelyekért szintén Grammy-vel tüntették ki 1990-ben, 1991-ben és 1996-ban.

Címkék: Magazin