Jelentős az érdeklődés a Sziget jegyek iránt

Óriási a külföldiek érdeklődése a Sziget iránt. A tavaly eladott hetijegyek száma az idén időarányosan duplájára nőtt – tudta meg a Világgazdaság. Az 1,8 milliárdos költségvetésű fesztiválra ötven országból várnak sztárokat.

Hatalmas az érdeklődés a legnagyobb európai szabadtéri fesztivál iránt, emiatt első alkalommal már napijegyeket is lehet elővételben vásárolni. Az eddigi visszajelzések szerint külföldön időarányosan kétszer annyi jegy fogyott az augusztus 10-e és 17-e közötti eseményre, mint tavaly – tájékoztatott Gerendai Károly, a Sziget Kft. ügyvezető igazgatója. A külföldi piacon 2004-ben az elővételes hetijegyek mintegy 60 százalékát adták el, az idén – mivel a hazai piacon elkelt a hetijegyek 50 százaléka – a mintegy 25 ezer összes eladható hetijegy felét szállítják külföldre, bár az érdeklődés alapján valószínűsíthetően több is elkelne.

Becsléseik szerint tavaly 20-25 ezer külföldi érkezett a Szigetre, többségük ezen esemény miatt jön Magyarországra. A felmérések szerint a külföldiek 84,2 százaléka a jövőben is szeretne visszatérni. A legutóbbi években kicsit kevesebben érkeztek Németországból, ám az idén ismét többen jönnek, s közben jelentősen nőtt a francia- és olaszországi, a hollandiai, valamint a skandináviai érdeklődés.

Rekordot dönt az esemény költségvetése is. Marinka Csaba elmondta: a rendezvényre a szervezők 1,8 milliárd forintot költenek. Tavaly 1,45 milliárd forint volt a Sziget büdzséje, amely négy évvel ezelőtt még az egymilliárdot sem érte el. A költségvetés jelentős részét a támogatók biztosítják, a két főszponzor, a Pannon GSM és a Dreher adja a magántámogatóktól érkező összes bevétel 45 százalékát.

Címkék: Magazin