Izzasztó programok a Felvonulási tértől Sopronig

Lovagoljon a Hajógyári-szigeten, izzadjon a rakparti futógálán! Programok a Felvonulási tértől Sopronig az egész hétre.

Szombat, június 25-26.
Helyszín: Óbuda, Hajógyári-sziget, Hősök tere, Felvonulási tér

Lassan már jótékony homályba vész, hogy mikor (1991) kezdődött a Budapesti Búcsú rendezvénysorozat, mely egyike azon programoknak, amiknek köszönhetően folyamatos fesztiválhangulat uralkodik a fővárosban. A Budapesti Búcsú a koncertek és a bulik mellett más szórakoztatásról is gondoskodik 25-én és 26-án. A Hajógyári-szigeten szombaton és vasárnap is lesz lovas juniális középkori lovagi játékokkal, harcművészeti bemutatókkal, de pónilovaglással is. A szombaton zenés helyszínként szereplő Lánchíd vasárnap a gyermek- és családi programoktól lesz hangos. Bábjátékok, kézműves-foglalkozás, játszóház várja majd a kicsiket. A felnőttek szórakozásáról pedig komoly- és könnyűzenei koncertek gondoskodnak a Hősök terén és a Felvonulási téren.

Itt olvashat a T-mobile által szervetett, Lionel Richie ingyenes vasárnapi koncertjéről, aki a Budapesti búcsú sztárja idén >>

Vasárnap
, június 26.
Helyszín: Berzsenyi Dániel Gimnázium, Újpesti alsó rakpart

A meteorológiai előrejelzések szerint futógála helyett nevezhetjük túlélőgálának is a tíz kilométeres rakparti Gatorade Futógálát. Egy-egy rakparti futóversenyen amúgy igazi bulihangulat van, így jókedvűen lehet izzadni a kánikulában. A Berzsenyi Dániel Gimnáziumban lesz a versenyközpont, a ruhatár és az öltöző is. A rajt és egyben a cél helyszíne az Újpesti rakparton a Dráva utcai lehajtónál.

Részleteket a futógáláról itt olvashat >>

Hétfő, június 27.
Helyszín: A38 Hajó

Nils Landgren Svédország egyik legnagyobb dzsessz-sztárja és egyik legfontosabb zenei exportcikke. Az elképesztő munkabírású pozanos pályafutása során legalább ötszáz lemezen szerepelt előadóként és vendégművészként. Pályája kezdetén főként a skandináv népzenei hagyományból merített, majd bigband-vonalon mozgott, de az utóbbi időben egyre inkább a funky felé fordult. Ezzel együtt általában az európai dzsessz-szcéna legnagyobb mindenevőjeként tartják számon, aki mindenfajta stílusban és műfajban otthonosan mozog.

Az A38 hajó programját itt találja >>


Kedd: június 28.
Helyszín: Művészetek palotája

Az első Megasztár-verseny győztesének Tóth Veronikának Ébren álmodom című debütáló lemeze aranylemez lett. Ennek az albumnak élő bemutatója lesz ez a hangverseny, amely egyben Veronika első önálló turnéjának végállomása is. A közreműködő vendégeket, Schmidt Barbarát, Mujahid Zoltánt ugyancsak jól ismerhetik a tévénézők, de rajtuk kívül egy meglepetésvendég is fellép a színpadra kedden.

A művészetek palotájának honlapján további programok találhatóak itt >>


Szerda: június 29 (23-ától vetítik)
Helyszín: Szinte minden multiplex

Miután a Múzeumok éjszakáján, szabadtéri koncerteken, futóversenyen alaposan kimelegedtünk, egy hűs multiplexben ellazíthatjuk magunkat egy csöppet sem megerőltető könnyed kung fu-vígjátékon. A pofonok földje olyan pontos szarkazmussal parodizálja a Részeges karatemester stílusú akcióvígjátékokat, ahogy a Sikoly tette azt a klasszikus horrorfilmekkel. Megspékelve egy kis tarantinós “szadopoénkodással”, gyalogkakukkos képi világgal, bábfilmek szereplőit idéző karakterisztikával, bollywoodos koreográfiákkal és az öblítőreklámban kultfigurává lett, erdőn-mezőn szökellő plüssmackót lepipáló, könnyfakasztó romantikával.

Az Exit filmajánlóját itt olvashatja >>

Csütörtök, június 30.
Helyszín: Sopron

Mielőtt a Volt fesztivál közönsége lerohanná a leghűségesebb várost, Sopron lakói, és látogatói még gyönyörködhetnek a XVII-XVIII. század zenéiben a Régi zenei napok koncertsorozatán. A koncertek mellett itt mesterkurzusokat is tartanak hazai és külföldi résztvevőkkel. A fesztivál már június 25-én szombaton elkezdődik, de egészen július 2-áig tartanak koncerteket. Spányi Miklós fortepiano koncertje például június 30-án lesz a Liszt Ferenc Kulturális Központban. Orosz vendégművészek is fellépnek július 2-án Marija Uszpenszkaja és Alekszej Sevcsenko csembaló és fortepiano koncertet ad.

A fesztivál honlapján további információkat talál >>

Címkék: Magazin