80 millióba kerül a csíkszeredai Illés-koncert

A szervező Zikkurat Színpadi Ügynökség közlése szerint 80 millió forintba, azaz mintegy 400 ezer dollárba kerül az Illés együttes utolsó előtti koncertje Csíkszereda főterén, augusztus 5-én – írja a Transindex című magyar nyelvű romániai internetes újság.

Rosta Mária, az est producere a Transindexnek elmondta, hogy az összegnek mintegy felét magyar állami források állják. A lap számításai szerint a produkció egyéb költségeit leszámítva az Illés gázsija mintegy 100 ezer dollár (hozzávetőlegesen 20 millió forint) körül mozoghat. A Szigetre ennyiért Alanis Morissette-t, a Cure-t, David Bowie-t, a Prodigyt tudták elhívni.

A csíkszeredai koncert fő magyarországi állami támogatója az Országos Rádió- és Televízió Testület (ORTT), amely márciusban 19 millió forinttal, azaz 93 ezer dollárral támogatta az Eurofilm.co.hu kft. ötletét, miszerint fél évvel a december 5-i népszavazás után “vigaszkoncertet” kéne szervezni Nagyváradra.

Legutóbb májusban az Omega együttes aratott fergeteges koncertet Romániában. A veterán rockegyüttes több mint ötvenezer ember előtt játszott Marosvásárhelyen, huszonöt évvel azután, hogy az 1980-as romániai koncertkörútjuk után kitiltották őket az országból.

A helyszínt biztosító csíkszeredai polgármesteri hivatal az augusztusi Illés koncert esetében mintegy százezer nézőre számít.

Címkék: Magazin