Lassan alakul a Millenáris sorsa

Két cég adta be ajánlatát a Millenáris parkban a Jövő Háza kiállításainak megvalósítására, üzemeltetésére. Az elbírálásra azonban lehet, hogy sokat kell várni. Az informatikai tárca ugyanis pénteken egy újabb pályázat eredményhirdetését is elhalasztotta – adta hírül a Népszabadság.

A Váci útról a Millenárisra költöztetendő Csodák Palotája áttelepítésére, üzemeltetésére pályázók közül nem sikerült kiválasztani a nyertest, és emellett már egy másik eredményhirdetéssel is adós a tárca. Ott európai és tengerentúli tárlatokat kell a pályázónak a Millenárisra hoznia.

Kovács Kálmán miniszter szerint az elmúlt hónapokban sikerült rendbe hozni a Millenáris Park szétaprózott tulajdonosi viszonyait, amely ugyan nem látványos, de igen fontos folyamat volt. Az egyetlen reménytelennek látszó ügy a parkban levő “Zöld Péter” játszótéré, amit az Apisolato Hungary Kft. 650 millió forintért vásárolt meg és 700 millió forintért szeretné továbbadni. Egyezség híján vélhetően csak az a megoldás marad, hogy a játszóteret 40-50 millió forintos költséggel áthelyezik a park egy másik részére.

A Millenáris épületeinek, csarnokainak felújítására 1,2 milliárd forintot fordítanak majd, amit részben az “A” épület eladásából, illetve abból az 1,2 milliárd forint hitelből fedeznek, amelyet az MFB-től vett fel az üzemeltető Kisrókus Kht. Ennek megfelelően az összesen öt épület renoválása őszig befejeződhet.

Címkék: Magazin