Új telefonokat mutatott be a Sony Ericsson

Három új telefonnal mutatkozott be a Sony Ericsson tegnapi sajtótájékoztatóján. Az új modellek mellett őszre kiegészítők új generációját is ígéri a gyártó.

Sony Ericsson Z520 – a design mobil

A Z520-as készülékét, mellyel a cég elsősorban olyan embereket céloz meg, akik nemcsak funkcionalitást, hanem vonzó, elegáns dizájnt is várnak a modern készülékektől.

“Az új Z520-ast kifejezetten az eleganciát kedvelő, fiatalos réteg – azon belül is elsősorban hölgyek – számára terveztük, akiknek a kommunikációs funkció betöltése mellett arra is igényük van, hogy telefonjuk illeszkedjen egyéni stílusukhoz – fejtette ki Varga Mihály, a Sony Ericsson közép-kelet európai marketing menedzsere. – A készülék kicsi, csinos ráadásul számos új jellemzővel rendelkezik, funkciói pedig könnyen testre szabhatóak.”

A Z520 VGA-kamerájával – akár nyitott, akár lezárt telefon mellett – pillanatfelvételek vagy videoklipek készíthetők. A fényképezőgép objektívje ugyanazon a felületen található, mint a külső kijelző, amely egyben keresőként is használható. Ennek segítségével akár önarckép, vagy a felhasználót ábrázoló csoportkép is könnyen készíthető vele. Ha ezután a tulajdonos felnyitja a készüléket, az 1,8″-os TFT-kijelzőn teljes felbontásban megnézheti a felvételeket, melyeket azután felhasználhat a hívóazonosí táshoz, infravörös vagy BluetoothTM-os átvitellel megoszthat másokkal, vagy elküldhet MMS-ben a barátainak. A 16 MB-os memória több száz csengőhang, kép, vagy videojelenet tárolására is alkalmas lehet.

Sony Ericsson S600 – Mobil fiataloknak

A telefon szolgáltatásai között megtalálhatók az internetböngészés, a sztereó zenehallgatás, a nagyképernyős játéklehetőség, a minőségi fotó-, illetve videokészítés is. Az 1,3 megapixeles kamerával videoklipek is rögzíthetők, a 4-szeres zoommal pedig kitűnő közelképeket készíthetnek a tulajdonosok.

A játékkedvelők körében sikeres lehet a szélesvásznú üzemmód. Most először vízszintes pozícióban tartva követhető a játék a kijelzőn, ami nagyobb részletességet és izgalmat jelent, s nem utolsó sorban a konzolos játék élményét nyújtja. A képernyő bal oldalán lévő nyílgombok, illetve jobb oldalán lévő speciális játékvezérlő gombok tervezésénél a kétkezes használat megkönnyítése volt a szempont, amely egyes játékok háromdimenziós verziói esetében használható ki igazán. Természetesen játszani a már megszokott portré (álló tájolású), vagy L alakú (félig kinyitott) üzemmódban is lehet a billentyűzet segítségével. Ráadásul a Bluetooth-on keresztül akár több résztvevős játékot is folytathatunk.  Az S600-as figyelemreméltó, 64 MB-os memóriájának köszönhetően játékok, filmklipek, zenei videók és csengőhangok százai tárolhatók a telefonban.

Sony Ericsson J210 – Egyszerű és praktikus

A J200-as utódjaként ez a készülék olyan felhasználóknak szól, akik elsősorban beszélgetésre és alapvető üzenetküldési funkciókra szeretnék használni a telefont.

A mindennapi használatra tervezett J210-es praktikus ergonómiája és egyszerű, intuitív felhasználói felülete problémamentes kezelhetőséget biztosít. Keskeny kivitele nagyméretű billentyűzettel és a navigációt könnyítő billenőgombbal párosul.
A belépő szintű készülék hasznos jellemzője a mindennapi tevékenységek szervezését segítő naptár, melyben emlékeztető bejegyzések helyezhetők el, illetve további szolgáltatása az ébresztőóra.

Sony Ericsson GC99 – Az új PC-kártya

Az új telefonok mellett a Sony Ericsson bemutatott egy új PC-kártyát is, amely egyesíti a szélessávú 3G kapcsolatot a Wi-Fi technológiával

A Sony Ericsson GC99 PC-kártya harmadik generációs UMTS-szel és globális négysávos GSM/EDGE/GPRS összeköttetési lehetőséggel kombinálja a Wi-Fi megoldást, s így egyetlen vékony PC-kártya segítségével többféle hálózati hozzáférést, nagy adatsebességet és bőséges tartalmi választékot kínál azoknak, akiknek erre mindenhol szükségük van.

A PC-kártya 384 kbps-os maximális sebességű UMTS-hozzáférést kínál, és bárhol használható, ahol a mobiltelefonok működnek. Másik felhasználási lehetősége a Wi-Fi (WLAN) hálózatok 54 Mbps-os adatsebességének kihasználása irodákban és nyilvános helyeken, segítségével teljes sebességgel böngészhető az internet. 

A GC99 egyszerűen telepíthető, Windows és Macintosh operációs rendszerrel egyaránt használható, továbbá rendkívül sokféle üzleti alkalmazással kompatibilis. Az adatbiztonságról az UMTS/EDGE/GPRS titkosítási technológia gondoskodik, a SIM-kártya pedig a hálózattal történő hitelesítés révén akadályozza meg a jogosulatlan hozzáférést. A GC99 minden vezető VPN-típussal kompatibilis, így biztonságosan használható a céges tűzfalakkal szinkronban is.