Az Intel fejlesztőrendszerekkel támogatja a BME-t

Az Intel fejlesztőrendszereket adományozott Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a győri Széchenyi István Egyetem számára, a jövőbeni informatikus nemzedék támogatása céljából.

Ezen “eszközöket” elsősorban PDA-k, okos telefonok (smart phones), e-book-ok fejlesztéséhez használják, azonban a GPS, GSM és GPRS-rendszerek, illetve hordozható multimédiás eszközök is tovább tökéletesíthetők általuk. Az egyéb kulcsfontosságú felhasználási területek közé tartozik az innováció az integrált telekommunikáció, vagy a titkosított hálózati forgalmi eszközök terén.

A platformoknak köszönhetően az informatikus hallgatók megismerkedhetnek a manapság elterjedt, legmodernebb beágyazott architektúrákkal; így olyan szakemberekké válhatnak, akik megfelelnek a mai munkaerőpiac ezirányú kívánalmainak. A platformok segítségével emellett az egyetemi tanszékek, esetleges külső együttműködések keretében új alkalmazásokat, illetve megoldásokat is képesek lesznek kifejleszteni, távközlési, vagy akár oktatási célokra.

Jeff Clark, az Intel EMEA EU-régiós vezetője elmondta: “Az Intel számára az egyik legfontosabb feladat a jól képzett, megfelelő szaktudással rendelkező “utánpótlás-generáció” nevelése. Ennek érdekében több oktatási programot is indítottunk, támogatva a kelet-közép-európai régiót, és természetesen Magyarországot is. Hiszünk abban, hogy a jelenleg is magasan képzett magyar fiatalok, még magasabb színvonalú, gyakorlati tudásra tehetnek szert az általunk biztosított fejlesztőeszközök segítségével.”

Prof. Dr. Sallai Gyula, a BME rektorhelyettese szerint az Inteltől kapott fejlesztőrendszerek nagy segítséget, új színt hoznak a mérnök informatikusok képzésében, különösen a ősszel induló, laboratórium orientáltabb alapképzésben. A fejlesztő rendszer remek segítséget fog tudni nyújtani a PDA-k és a mobil telefonok különféle ötvözéseinek fejlesztésében, a megszülető megoldások felhasználóbarát kialakításában.