EZ A

A 24.HU VÁLOGATÁSA OLYAN CIKKEINKBŐL, AMELYEKET KÉNYELMES HÉTVÉGI OLVASGATÁSHOZ AJÁNLUNK.

EZEN A HÉTEN 11-ET HOZTUNK.

pál zsombor / bicsák boglárka

Hogyan kerül egy újságíró az orosz–ukrán frontra? Hány napig tart kiheverni egy hét aknatüzet? Érdekel-e bárkit, aki harcol, hogy Joe Biden Kijevbe látogat? Hogyan is festene egy orosz béke? És mit gondol a nyugati sajtó hadibeszámolóiról az, aki a saját szemével is látta a háborút? A 24.hu-t tudósító Jászberényi Sándor az Első kézből podcastban – ezúttal videóban is.

inkei bence

Ewa Thompson kutatásai fő területe a birodalmi tudat az orosz irodalomban. Hogyan segítettek a birodalmi célokban az orosz világirodalmi klasszikusok, és mi a közös a leigázott népek ábrázolásában bennük és a nyugati regényekben?

nagy gergely miklós / marjai jános

Az ellenzék parlamenti pártjainak markáns véleménye van a 2021-es előválasztásról: van, aki a bukás okozójának tekinti, más korszakos sikernek. A pártok válaszai alapján jelenleg semmi esély nem mutatkozik olyan széleskörű előválasztásra, mint amilyen a másfél évvel ezelőtti volt.

kozák dániel / varga jennifer

Két panaszos szomszéd totális győzelmével végződött a húszéves küzdelmük a sportpályán hangoskodó gyerekek ellen. A bíróság bezáratott két játszótéri focipályát Cegléden, egyúttal elrendelte a lebontásukat. Az ítélet óriási felháborodást váltott ki a városban.

vincze miklós

Az 1902-es év eseményeit összefoglaló Budapesti bűnvásár című könyv számos olyan esetet dolgozott fel, amelyekben a tettesek soha nem kerültek rácsok mögé.

schultz antal

Húsz éve nem volt akkora esély a regnáló elnök leváltására, mint most. De ki az a Kemal Kilicdaroglu?

csákó anna / mohos márton

Szandtner Anna a legjobb női epizódszereplőnek járó díjat kapta meg a Larry című filmben nyújtott alakításáért a Magyar Filmkritikusok Díjának átadóján. De nem csak a filmről beszélgettünk pár nappal a díjátadó után az Örkény István Színház színésznőjével, aki pomázi otthonában fogadott minket.

lengyel nagy anna

Fiatal korában gyönyörű teremtés volt. Még most is az. Saigonban született és nőtt fel, de Magyarország tanította meg arra, hogy ki is ő valójában. Ahhoz, hogy ez megtörténjen, a sors tízezer véletlenjére meg egy vad, krimivel is felérő sztorira volt szükség.

Győzelmi mámorban úszott a falu a gőzölgő holttest fölött

adrián zoltán

Még ma is akadnak települések, ahol minden évben rendeznek hagyományos disznóvágást arra emlékezve, amikor még az élet szerves része volt, hogy a falusi ember leölte a disznót, majd hurkát, kolbászt, füstölt húst, tepertőt készített belőle.

TOVÁBBI VÁLOGATÁSAINK: