EZ A

A 24.HU VÁLOGATÁSA OLYAN CIKKEINKBŐL, AMELYEKET KÉNYELMES HÉTVÉGI OLVASGATÁSHOZ AJÁNLUNK.

EZEN A HÉTEN 11-ET HOZTUNK.

borovitz tamás / bihari dániel / adrián zoltán

Páll-Gergely Barna néhány éve világhírű lett, amikor felfedezte a világ legkisebb csigáját. A tudóssal a parányi példány mellett a legnagyobbakról is beszélgettünk, de még a félelmetesen hangzó ragadozó csigákról is mesélt.

inkei bence / mohos márton

Az életrajzi filmek alapos kutatást és utánajárást igényelnek, így A Király című sorozat kutató-szerkesztője, Hatala Csenge is hosszú ideig dolgozott az anyagon, mely a forgatókönyv alapjául szolgált. Kivel beszélt a sorozat szereplői közül? Hogyan látja Zámbó Jimmy karakterét? Hol van a határ valóság és fikció között?

kerner zsolt

Eva Kaili korrupciós botránya alapjaiban rengette meg az Európai Parlament hitelét. De vajon mit kellene bevetnie az EP vezetésének, hogy a jövőben ne fordulhassanak elő hasonló esetek?

lányi örs

Szakértők szerint romokban hever az ellentételezési piac, és egyelőre nem látszik, hogyan lehetne eredményessé tenni.

schultz antal

Finnország és Svédország NATO-csatlakozása most már csak két ország beleegyezésén múlik: Magyarországén és Törökországén. Ám a török elnök mindkét északi országtól olyan lépéseket követel, melyeknek azok nem tudnak eleget tenni.

schultz antal

Milliók tiltakoztak Franciaországban a nyugdíjkorhatár 64 évre emelése ellen, pedig az is az európai átlag alatti. Csak nem lustábbak az átlagnál a franciák?

vincze miklós / marjai jános

Tizenhét éve készül, és ezzel már biztosan európai rekordernek számít.

kálnoki kis attila / mohos márton

Országváltás, szögre akasztott korcsolyák, kizárás: mondhatni, atomrobbanás történt a férfi szakágnál. Az új vezetőedző, Bánhidi Ákos pedig megpróbál mindezeken túllendülni és újabb sikereket elérni.

balavány györgy / farkas norbert

Csupor Dezső kutató gyógyszerész és blogger az ismeretterjesztő tevékenységével az emberek hiszékenységét kihasználó sarlatánok ellen küzd. Az éppen aktuális átverési trendekről kérdeztük, valamint arról, miért rendült meg napjainkra a tudomány tekintélye.

jankovics márton

Egyáltalán nem véletlenszerű, mely könyvek élték túl a történelem viharait – mondja Irene Vallejo, aki Papirusz című kötetében mutatja be, hogyan írtak és olvastak az ókorban, és micsoda elszántságot igényelt a történetek átörökítése a következő generációkra. Interjú a világhírű szerzővel.

TOVÁBBI VÁLOGATÁSAINK: