EZ A

A 24.HU VÁLOGATÁSA OLYAN CIKKEINKBŐL, AMELYEKET KÉNYELMES HÉTVÉGI OLVASGATÁSHOZ AJÁNLUNK.

EZEN A HÉTEN 11-ET HOZTUNK.

birkás péter

Elon Musk néhány éve a közlekedés forradalmasítását ígérte, ám a milliárdos Las Vegasban megépített föld alatti úthálózata egyelőre csak annak a jó példája, hogy aligha a nagyotmondó milliárdosok oldják meg a mindennapok problémáit.

kassai zsigmond / adrián zoltán

Ősszel új verseskötete jelent meg a kortárs magyar irodalom középgenerációjához tartozó Peer Krisztiánnak, aki a NER és a kormány kultúrpolitikájának egyik legkövetkezetesebb kritikusa. Költői és magánéleti számadásról, az érett költő motivációiról, morális dilemmákról kérdeztük, valamint arról, miként látja tizenkét év elteltével a kultúrharcos térfoglalást.

bihari dániel

A 2022-es történelmi aszály felhívta a figyelmet az Alföld régóta tartó, ijesztő szárazodására: a terület lassanként sivataggá válik. A megfelelő víz utánpótlása egyre sürgetőbb feladat, de a tudás és a lehetőség megvan arra, hogy megelőzzük a klímaváltozás szeszélyeiből fakadó károkat.

orosz r. zoltán

Afrika egyáltalán nem úgy fest, ahogy a nyugati sajtóban általában megjelenik – mondja Domonyai András, aki hosszú ideje foglalkozik növénytermesztéssel, kisebb és ipari méretű mezőgazdasági projektekkel a sokszor lesajnált kontinensen.

besenyei balázs

Austin Butler egészen mást képvisel színészetügyileg, mint amire számíthatnánk a múltja alapján: akadt olyan Elvis-felvétel, amit 1000-szer nézett újra csak azért, hogy tökéletesen leutánozhassa a Királyt. Bár a 31 éves színész most már az Oscar-díj várományosa, ám korábban úgy tűnt, komolyan megsínyli, hogy a világ legismertebb zenészét akarta megidézni a vásznon.

kozák dániel / mohos márton

Az utóbbi fél évben sokat szerepelt a hírekben az ország egyetlen lómenhelye, amely túl szép és jó helyen van ahhoz, hogy ne próbálják meg kivéreztetni és elüldözni. Megnéztük, hogy bírják a lómenhely vezetői a gyűrődést.

jankovics márton

Alessandro Bariccóval, a Novecento és a Selyem világhírű szerzőjével az Egyesült Arab Emirátusokban interjúztunk. Vajon miben érzi magát hasonlónak az óceánjáró zongoristához? És tényleg jobb világot hoz el a digitális forradalom?

kránicz bence

Cannes-i világpremierje után bő fél évvel a magyar mozikba is eljutott David Cronenberg összegző jellegű és talán utolsó filmje. A jövő bűnei hőse tumorokat növeszt a testében, amit a barátnője nagyszabású előadás keretében műt ki belőle, de a film ezen kívül is tele van emlékezetes és kellemesen gusztustalan ötletekkel. Szeretni mégis leginkább csak a kanadai kultrendező rajongói fogják.

bodnár judit lola / mohos márton

Szerinte nem baj, ha büfészaknak csúfolják a kommunikációt, hiszen mindig a büfé előtt a leghosszabb a sor. De nem csak ezért fontos a kommunikációs tudatosság: a populizmus és a hiszékenység kora is óvatosságra int. A retorika első hazai doktorával, dr. Aczél Petra kommunikációkutatóval, egyetemi tanárral beszélgettünk .

TOVÁBBI VÁLOGATÁSAINK: