EZ A

A 24.HU VÁLOGATÁSA OLYAN CIKKEINKBŐL, AMELYEKET KÉNYELMES HÉTVÉGI OLVASGATÁSHOZ AJÁNLUNK.

EZEN A HÉTEN 11-ET HOZTUNK.

Balavány György / Marjai János

Az elmúlt napokban ezt a sokkoló interjúnkat olvasták a legtöbben a 24.hu-n. Nem véletlenül. Gelencsér András vegyész-légkörkutató szerint még mindig mítoszokkal és politikai lózungokkal áltatjuk magunkat, miközben a valóság az, hogy már rég elkéstünk…

Orosz R. Zoltán / Farkas Norbert

Egy modern nagyváros rejtett zugaiba csak azok a beavatottak juthatnak be, akik ott dolgoznak. Most mi is elmélyedhettünk az egyik legrejtélyesebb titokban, a Budapest alatt futó csatornahálózatban.

Bodnár Judit Lola / Farkas Norbert

Gryllus Dorka és Simon Kornél boldog, kétgyermekes házaspárként játszanak egy boldogtalan, kétgyermekes házaspárt az Üvegfal című regény színpadi adaptációjában. Megkérdeztük tőlük, hogy ettől könnyebb vagy nehezebb-e a dolguk.

Jankovics Márton / Marjai János

Hervé Le Tellier Anomália című regénye nemcsak Goncourt-díjat kapott, de milliós példányszámban kelt el, még Emmanuel Macron is olvasta. Interjú a matematikusból lett francia íróval.

Tóth Krisztina

Abból mindig valami izgalmas sül ki, ha egy író fantáziáját megmozgatják a Fortepan-képek. Ezúttal Tóth Krisztina osztotta meg érzéseit és gondolatait emelvényekről, dobogókról, pulpitusokról, katedrákról és vérpadokról.

Bánszegi Rebeka / Tóth Fruzsina / Bicsák Boglárka

Magyarországon élő oroszokkal beszélgettünk a háborúról és arról, megtörhet-e egy politikai rendszert, ha az emberek nem tudnak mozzarella sajtot venni. Videó.

Kránicz Bence / Szajki Bálint

Azzal a szándékkal látogattunk el az idei Könyvhétre, hogy tízezer forintból minél több könyvet vegyünk, de csakis olyanokat, amiket valóban el is olvasnánk. Magunk is meglepődtünk rajta, hogy a kísérlet fényesen sikerült.

Polák Zsóka

Világszinten is versenyképes fizetésekről és százezres napidíjakról szólnak a híradások, szakmabeliekkel jártunk utána, mennyi is az annyi, és mit érdemes mérlegelnie annak, aki a filmezés irányába kacsintgat.

Katz Dávid

A héten elindult a 24.hu népszerű videósának legújabb sorozata, amelyben találomra szólít le embereket, akiket megpróbál meggyőzni arról, engedjék őt be az otthonukba, és beszélgessenek vele tíz percet. Akármilyen őrült ötlet is, úgy látszik, működik.

Marosi Gergely

Szenzációs mérkőzésen – idegenben – lemosta a pályáról Angliát a magyar labdarúgó-válogatott. Véletlen lett volna? Aligha. Ráadásul a mieink támadójátékban elért látványos javulása még akkor is áttörést jelent, ha a bravúrok sora nem tartható fenn a végtelenségig.

Bihari Dániel / Farkas Norbert

Az elmúlt évtizedekben a kutyák átlagos életkora is jelentősen megnőtt, egyre több az öreg, demens állat, ez viszont remek lehetőséget nyújt az időskori szellemi hanyatlás megértésére. Miért nagyszerű modellállat a kutya?

TOVÁBBI VÁLOGATÁSAINK: