+1
szavazat
22%

A kívülálló

A borzongatás mestere, Stephen King 2018-ban megjelent, A kívülálló című regényén alapuló sorozat egy oklahomai kisvárosban játszódik, ahol egy 11 éves fiú megcsonkított holttestére bukkannak. A brutális tett elkövetője cáfolhatatlan(nak tűnő) bizonyítékok alapján a köztiszteletben álló helyi irodalomtanár (Jason Bateman), így Ralph Anderson nyomozó (Ben Mendelsohn) letartóztatja. Csakhogy a férfinak kikezdhetetlen alibije van. A kérdés tehát az, hogyan lehet egy ember egyszerre két helyen? (HBO)

+1
szavazat
22%

Az Esernyő Akadémia

1989. október 1-jén a világon 43 nő egyidejűleg szül, annak ellenére, hogy aznapig egyikük se mutatta a terhesség jeleit. Hét gyermeket örökbe fogad az excentrikus milliárdos, Sir Reginald Hargreeves, és szuperhős csapatot alakít, az úgynevezett Esernyő Akadémiát. Hargreeves nevek helyett számokat ad a gyerekeknek, ám a robot-anya, Grace elnevezi őket: Luther, Diego, Allison, Klaus, Ötös, Ben és Ványa. Luther négy éven át a Holdon él, Allison híres színésznő lett, Ványa hegedűművész, Klaus drogfüggő, Ben meghalt, akit csak Klaus lát és ő képes beszélgetni vele. Az egymástól elidegenedett testvérek megtudják, hogy Reginald, az „apjuk” meghalt és összegyűlnek a temetésére. Az Ötös visszatér a jövőből és kiderül, hogy pár nap múlva egy globális apokalipszis küszöbén áll a világ. (Netflix)

+1
szavazat
5%

Az Úr sötét anyagai

Az amerikai televíziós fantasy sorozat Philip Pullman nagy sikerű regénysorozata, Az Úr sötét anyagai alapján készült. (HBO)

+1
szavazat
13%

Stargirl

Az új DC Universe sorozat a másodéves középiskolás, Courtney Whitmore kalandjait követi nyomon, aki a nebraskai Blue Valley-be költözik az anyjával, és annak új férjével, Pattel. A lány egy ifjú hősökből álló valószerűtlen csapatot hoz létre, amely az első szuperhős csapatként (Justice Society of Amerika) felveszi a harcot a múlt gazembereivel. Stargirl alakját Johns a légiszerencsétlenségben meghalt húgáról mintázta. (HBO)

+1
szavazat
39%

Vaják

A Vaják című Andrzej Sapkowski azonos című könyvsorozatán alapuló amerikai fantasy-dráma sorozatot Lauren Schmidt Hissrich készítette a Netflixnek. A sorozat egy fiktív középkori világban játszódik, ahol Ríviai Geralt, a magányos szörnyvadász, Vengerbergi Yennefer, a nagy hatalmú varázslónő és Ciri cintriai hercegnő történetét követhetjük nyomon, akik rájönnek, hogy közös sorsuk által össze vannak kötve.

NE FELEJTS EL SZAVAZNI A TÖBBI KATEGÓRÁBAN SEM!
Olvasói sztorik