Tudomány

Megtalálták az ohiói állatkertből elcsatangoló vörös pandát

Nem adta könnyen magát: a kedvenc csemegéi és a kölykei sem hatották meg.

Zaklatott napokon vannak túl az ohiói Columbus Zoo and Aquarium munkatársai, kedden ugyanis nyomaveszett az állatkertet lakó egyik vörös pandának (vagy vörös macskamendvének, kinek hogy tetszik). Szerencsére két nappal később máris előkerült, bár nem volt olyan egyszerű újra befogni – számolt be minderről az ABC News.

A Kora névre hallgató, nagyjából mosómedve méretű állatot két látogató vette észre csütörtökön, amint az orrszarvúak területe körül lófrált a fák tetején.

Lecsalogatni azonban nem volt egyszerű, mert mikor megpróbáltak érte felmenni, ő mindig tovább mászott. Ezt követően hozták a kedvenc csemegéit, de ez is hatástalannak bizonyult. Végül a kölykeit hozták elő, akiknek a hallatára ugyan szintén nem ment le, de azt legalább elérték a gondozók, hogy végre egy helyben maradjon.

Mivel az állatkert munkatársai tartottak a közeledő vihartól, úgy döntöttek, hogy elkábítják a nőstény pandát, aki végül 10 méter magasságból egy hálóra zuhant. Ezt követően rögtön kezelésbe vette az orvosi csapat, akik megállapították, hogy az esetet egy karcolás nélkül megúszta.

Mostanra kölykeivel együtt visszatért a megszokott helyére, abban azonban nem lehetnek biztosak az állatkertben, hogy többé nem indul felfedező körútra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik