Tudomány

Csak pénz kérdése, és már mehetünk is a Marsra

Valójában a technológia már a rendelkezésünkre áll ahhoz, hogy benépesítsük a Marsot, csak pénz kell hozzá – ez nem csak Elon Musk véleménye, hanem Ethan Siegelé is, aki az idei Brain Baron fejtette ki a véleményét először a fekete lyukakról, aztán meg az űrutazásról. Siegel egyébként elméleti asztrofizikus, és az egyik leghíresebb tudományos blog, a Starts With A Bang alapítója, továbbá a kozmoszt bemutató Beyond the Galaxy és a tudomány hátterét boncolgató Treknology című könyvek szerzője.

Siegel a Vodafone-nak elmondja, hogy már ma is élhetnénk a vörös bolygón, akár többen is, nem kell Matt Damont egyedül odaküldeni. Az egyetlen dolog, ami hiányzik, az a megfelelő pénzügyi támogatás. Ez viszont nagyrészt a politika és a közös összefogás függvénye.

Az asztrofizikus szerint akár egy évtizeden belül reális lehet, hogy embert küldjünk a Marsra, sőt, akár egy kolóniát is alakítsunk ott. Ezt az elképzelést egyébként rengeteg szakértő osztja: nagyjából minden technológiai feltétel megvan ahhoz, hogy terjeszkedni kezdhessünk a világűrben, már csak a pénzre van hozzá szükségünk.

Főkép: Facebook / Brain Bar

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik