Tech

Teljesen átalakul a Spotify

Fernando Gutierrez-Juarez / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP
Fernando Gutierrez-Juarez / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP

Teljesen megváltozik a Spotify kezdőképernyőjének megjelenése, melynek következményeként egy egyszerű zenei streamingszolgáltatás helyett sokkal inkább hasonlít majd a platform a TikTokra vagy az Instagramra – írja a Verge.

Az elmúlt években dollármilliókat fektetett a svéd vállalat podcastok, hangoskönyvek, élő hanganyagok megvásárlásába, valamint gyártásába. Emellett a Canvas elnevezésű funkció révén rövid videókat tűzött be a népszerű előadók dalaihoz, amellyel a zenehallgatás mellett a vizualitásra is egyre nagyobb hangsúly került. A Stream On eseményen tett bejelentés szerint ez a trend fogja meghatározni a platform jövőjét.

A jövőben akár a Zene, akár a Podcastok és műsorok menüpontot kattintjuk le a felső sorból, egy függőleges feedbe kerülünk majd – nagyjából, mint a TikTokon. Itt a zenék esetében automatikusan lejátszódó rövid videóklip-részletek jelennek majd meg, az eddig kizárólag hangalapú podcastok közül pedig sok videós formátumban kerül majd fel.

Spotify

A dizájnbeli átalakítás mellett a mesterséges intelligencia is nagyobb hangsúlyt kap majd az alkalmazásban.

Továbbfejlesztik például a Smart Shuffle funkciót, amely ideiglenesen hozzáad zeneszámokat a már meglévő lejátszási listákhoz. Kiterjesztik továbbá a néhány hete bejelentette DJ-funkciót is, amely úgy működik majd, mint egy lemezlovas a régi időkből: rövid érdekességeket mesél majd a zeneszámokról, és válogatásokat is össze tud rakni nekünk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik