Tech

Ilyen lehet a harmadik világháború

Anton Petrus / Getty Images
Anton Petrus / Getty Images

Mesterséges intelligencia, harci drónok, génmódosított katonák – akár ezeket is bevethetik a harmadik világháborúban, derül ki az IFLScience új cikkéből. Az Egyesült Királyság Honvédelmi Minisztériuma két science fiction író segítségével tárta fel, milyen lehetne egy, a közeljövőben kirobbanó világháború.

A történelem során a sci-fi írók számos alkalommal sikeresen megjósolták a jövőt, előre látták például a hitelkártyák, mobiltelefonok, páncélozott harckocsik, sőt még az antidepresszánsok feltalálását is. Ezúttal Peter Warren Singer és August Cole állami megbízásból kísérelte meg előre jelezni, milyen, háborús célokra is használható technológiai fejlesztések láthatnak napvilágot a következő 20 évben.

Az alkotók nyolc rövid történetet írtak, amelyek mindegyike jelenleg kiemelkedően népszerű technológiai trendek figyelembevételével készült, tehát nem megalapozatlan képzelgések, ráadásul mindketten sok tapasztalattal rendelkeznek a modern hadviselés terén. Singer és Cole ezeket az írásokat useful storyknak, azaz hasznos történeteknek hívják, amelyekkel céljuk, hogy szórakoztató, ugyanakkor tanulságos elbeszéléseket hozzanak létre.

Történeteikben megjelenik a kvantumszámítógépek, mesterséges intelligenciák, drónok és az adatmodellezés potenciális harcászati felhasználása is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik