Tech koronavírus

A YouTube törölte az egyik legkártékonyabb csatornát

A YouTube törölte az összeesküvés-elméleteket népszerűsítő David Icke csatornáját, mivel figyelmen kívül hagyta a korábbi felszólításokat a felhasználói szabályzat megsértésére vonatkozóan. A videómegosztó szóvivője a Business Insidernek kifejtette, hogy a platformon egyértelmű szabályok vannak érvényben azzal kapcsolatban, hogy tilos olyan tartalmakat közzétenni, amelyek kétségbevonják az egészségügyi világszervezet (WHO) és a brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS) tájékoztatásait az új koronavírussal kapcsolatban.

Icke évek óta terjeszt félrevezető információkat a közösségi médiában és a hagyományos médiában, valamint YouTube-csatornáján keresztül is nagy tömeget ért el, közel egymillió feliratkozója volt a törlés előtt. A Business Insider még 2018-ban figyelt fel rá, hogy még a gyerekeknek szánt YouTube Kids felületén is konteókat terjesztett.

A pohár akkor telt be, amikor a koronavírus tüneteit összefüggésbe hozta az újgeneráció mobilhálózat, az 5G terjedésével. Az utóbbi hetekben az 5G-ellenesek adótornyokat is felgyújtottak, ezért az Egyesült Királyságban a távszolgáltatók azonnali fellépést kérték a közösségi szolgáltatások üzemeltetőitől az összeesküvés-elméletek terjedésének megállítására.

A Facebook már korábban fellépett Icke ellen, pár hete eltávolították hivatalos oldalát a közösségi oldalról. A YouTube hozzátette, hogy az olyan külsős videósok által készített tartalmakat nem törlik, amelyekben felmerül Icke neve.

Életeket is veszélyeztet az egyik koronavírusos összeesküvés-elmélet
Adótornyokat gyújtanak fel a konteósok, akik azt hiszik, hogy a koronavírus is az 5G miatt van.

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik