Tech koronavírus

Mobilapp figyelmeztet, ha közel a koronavírus

A kínai kormány kiadott egy olyan mobilalkalmazást, aminek segítségével az állampolgárok ellenőrizhetik, mennyire vannak kitéve a koronavírusos fertőzés veszélyének. A detektor azonnal tájékoztatja a felhasználót, ha a közelében megerősítetten, vagy gyaníthatóan fertőzött személy található, vagy korábbi útvonalai során egy légtérben tartózkodhatott vele.

A felhasználók teljes névvel, telefonszámmal és az állam által kiállított személyi azonosítójukkal regisztrálhatnak az appba, aminek használatához engedélyezni kell a helyadatok folyamatos küldését. Ez alapján értelemszerű is, hogy csak kínaiak számára fejlesztették. Ha valakinél bejelezne az app, annak ajánlott otthon maradnia és informálni a helyi egészségügyi szerveket.

A szoftvert a kínai kormányzati szervek az állami tulajdonú China Electronics Technology Group Corporation(CETC) céggel közösen készítették, és ismét rávilágít a Kínában alkalmazott megfigyelési módszerek ijesztő kiterjedtségére. Most viszont kifejezetten hasznos célt szolgálnak az adatelemzéses módszerek,  mivel a koronavírus halálos áldozatainak száma már elérte az ezret.

Épül az ország, ahol senki nem bújhat el a kormány elől
Kínában egyre fejlettebb módszerekkel figyelik meg az embereket, és ez még csak a kezdet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik