Tech esport

Lövöldözéssel gyűjtöttek beteg gyerekeknek

A Lenovo Magyarország által szponzorált Lenovo Legion Honvéd Esport Akadémia idei versenysorozatának részeként október 20-án jótékonysági CS:GO-meccset szerveztek. A 2012-ben megjelent lövöldözős Counter-Strike: Global Offensive még mindig a világ legnépszerűbb videojátékai közé tartozik.

A versenyben az Öregfiúk válogatottja és a Ladies csapata vett részt. A mérkőzés eredményét tekintve a Jet Pack, kuLi, Cobain, KODIAK, ziTi ötös végül alulmaradt a Nina, Leyla, smuci, rchl és nylon felállású csapattal szemben.

A meccseket a Magyar Esport TV a Twitch-csatornáján élőben közvetítette, az adás ideje alatt befolyt felajánlásokat pedig jótékony célra fordítják. A pénzt az életveszélyesen beteg gyerekek egy-egy kívánságát teljesítő Csodalámpa Alapítvány kapta meg.

Fotó: iStock

Az első 100.000 Ft adomány a Lenovo Magyarországtól érkezett, az adakozók pedig ennek több mint másfélszeresét, 168 ezer forintot gyűjtöttek össze. Így összesen 268.000 forint segítséget kaphatott a Csodalámpa Alapítvány.

Szerintem a showmatch jól sikerült, hiszen szoros és izgalmas meccseket játszottunk. Az más kérdés, hogy a lányok mind a három pályát megnyerték, aminek mi, öregfiúk természetesen nem nagyon örültünk, de ez van, ha az ellenfél jobban lő. A nézőknek és persze az Esport1-nek pedig nagyon köszönjük, hogy összegyűlhetett ez a több mint negyed millió forint, amit a Csodalámpa Alapítvány beteg gyerekek kívánságainak teljesítésére használ majd fel.”

– nyilatkozta Mezei „Cobain” Péter a meccs után.

A Legion Honvéd Esport Akadémiával a Lenovo idén februárban indította el a Legion Honvéd Series versenysorozatot, ennek keretében havi-kéthavi rendszerességgel szerveznek e-sport-versenyeket.

Kiemelt fotó: iStock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik