Tech

Lekoptathatjuk a zaklatókat az Instagram újításával

Az Instagram végre világszerte is elérhetővé tette eddig zárt körben tesztelt eszközét, amivel a felhasználók megszabadulhatnak a zaklatóiktól. Erre már nagyon szükség volt, hiszen a képmegosztón némileg fegyvertelennek érezhette magát az ember a szűkös beállítások miatt.

Mindent vagy semmit alapon annyit tehetünk magunk védelmére, hogy privátra állítottuk a fiókunkat (ekkor csak azok nyernek betekintést, akiknek a kérését jóváhagytuk), de egyesek kifejezetten a nyilvánosság előtt szeretnék hagyni a profiljukat, mert énmárka építésére használják a felületet. Ott van emellett a felhasználó tiltásának lehetősége is, ami a legtöbb esetben nem tartja vissza a másik felet attól, hogy új fiókkal visszatérjen és tovább ontsa az ocsmányságait.

Fotó: 24.hu

A Korlátozott fiókok néven bevezetett új eszköz előnye, hogy a másik fél nem fog tudomást szerezni arról, ha tiltottuk, gyakorlatilag egy burkot von a troll köré. A profilunk alá írt hozzászólásait csak ő fogja látni, a külvilág számára nem jelenik meg, beleértve nekünk sem – így a zaklató abban a tudatban élhet tovább, hogy eljutott hozzánk a mondanivalója. A korlátozott felek emellett azt sem látják, ha épp elérhetőek vagyunk, vagy ha esetleg elolvastuk a privát üzeneteit.

Amennyiben mi is naprakészen tartjuk az alkalmazást, már láthatjuk is a magyarul Korlátozott fiókok néven elérhető Restrict funkciót a profil adatvédelmi beállításai közt. Ehhez a profil jobb felső sarkában látható három vonallal jelzett beállítások menüt kell lenyitni, majd az Adatvédelem / Kapcsolatos szekcióhoz navigálni. Két gyorsfunkcióval is működik a dolog: a delikvens egyik kommentjét húzzuk balra a kijelzőn és engedélyezzük a korlátozást, vagy tartsunk egyenesen a profiljára, és ott kapcsoljuk be a speciális elrejtést.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik