Tech

Már megint ordas nagy baromság terjed a Facebookon

A hétfőn kezdődött tiltási hullám kapcsán elkezdett terjedni egy körüzenet a felhasználók körében, miszerint ha nem intézkedünk, fizetős lesz a Facebook - természetesen csak egy újabb hoaxról van szó.

Mi is írtunk róla, hogy egy szélesebb körű tiltási hullám indult el hétfőn a Facebookon, aminek következtében több magyar felhasználót is mindenféle indoklás nélkül zártak ki fiókjukból, és világszerte tapasztalható. Ahogy az lenni szokott, ennek kapcsán elkezdett terjedni ijesztgetős körüzenet is a Messengeren.

A szöveg felépítése ismerős lehet, legutóbb akkor láthattunk ilyet márciusban, amikor több mint 18 órán át akadozott a szolgáltatás.

Az üzenet kitalálói megint a túlterhelt szerverekkel riogatva próbálják rávenni arra az embereket, hogy küldjék tovább a levelet, máskülönben örökre elveszítik fiókjukat.

Alább mutatjuk az üzenet szövegét, amit nem kell elhinni, a magyartalan megfogalmazás mögött megbújó mondanivalónak nincs semmi valóságalapja.

„A FACEBOOK TÖRÖLVE! !! Szia vagyok Mark Zuckerberg A facebook igazgatója. Hello mindenkinek, úgy tűnik, hogy minden figyelmeztetés valódi volt, a facebook használata pénzt fog fizetni Ha ezt a karakterláncot 18-ból továbbítja a listájából, az ikon kék lesz, és ingyenes lesz számodra. Ha nem hisz nekem holnap este 18-kor, hogy a facebook lezárul és nyitni fogsz, akkor fizetni kell, ez minden a törvény szerint. Ez az üzenet arról tájékoztatja az összes felhasználót, hogy szervereink a közelmúltban nagyon zsúfoltak voltak, ezért segítséget kérünk a probléma megoldásához. Arra van szükségünk, hogy aktív felhasználók továbbítsák ezt az üzenetet a kapcsolattartó listáján szereplő valamennyi személyre annak érdekében, hogy megerősítsék az aktív Facebook-felhasználókat, ha nem küldi el ezt az üzenetet az összes Facebook-névjegyhez, akkor a fiókod inaktív marad a Lose all az üzeneted továbbítása. Az Ön SmartPhone-ját az elkövetkező 24 órában frissítik, új megjelenést és új színt kap a chathez. Kedves Facebook felhasználók, frissíteni fogjuk a Facebook-ot a 23:00 órától 05:00 óráig ezen a napon. Ha ezt nem küldi el az összes névjegyhez, akkor a frissítés törlődik, és nem lesz lehetősége csevegni a facebook üzenetekkel.”

(Kiemelt kép: iStock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik