Tech

Változik a kommentelés a Facebookon

Ugyan most is van lehetőségünk arra, hogy a Facebookon megjelenő kommenteket relevancia alapján rendezzük, ez azért korántsem a legjobb megoldás, és gyakran szembejönnek olyan hozzászólások is, amelyek jobb esetben érdektelenek számunkra, rosszabb esetben pedig csak trollkodó, érdektelen kommentek. Ezt a közösségi oldal is felismerte, és bejelentette, hogy változtat a kommentelési módszereken, és újra belenyúl az algoritmusba.

Fotó: Luis Acosta/AFP

Előrébb fogja sorolni azokat a hozzászólásokat, amikre reagáltunk, vagy amire valamit válaszoltunk, így ez nagyobb eséllyel jelenik majd meg a kommentfolyamban. Nagyobb prioritást kapnak azok a hozzászólások is, amelyekre a bejegyzést posztoló ismerősei reagáltak valamit. A cél az, hogy a magánemberek kommentjeit ne lehessen olyan könnyen széttrolkodni.

Az oldalak kommentjeiben is változás lesz: itt a kezelők által lereagált hozzászólásokat láthatjuk majd elsőként. Így a trollokat lehetőség lesz majd figyelmen kívül hagyni, ezzel pedig hátrébb sorolódik majd a hozzászólásuk. Persze a moderálás lehetősége is megmarad, így az oda nem illő kommenteket bárki hamar eltüntetheti a saját oldaláról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik