Tech tesztlabor

Íme 5 mobil, ha olcsóbb, de megbízható okostelefont keres

Aki új, de nem őrülten drága mobil beszerzésén gondolkodik, annak érdemes átfutnia a legújabb összeállításunkat: a RendeljKínait csapata által készített listában egyaránt szerepel olcsóbb csúcskategóriás és több középkategóriás okostelefon is, így jó eséllyel mindenki találhat legalább egyet, ami tudásban és árban is passzolhat az elképzeléseihez.

1. Xiaomi Mi 9 és Mi 9 SE

A Samsung és Huawei új csúcstelefonjai tavasszal kerültek a boltokba, méghozzá bőven 300 000 forint feletti árcédulával. Ez sokak számára nagyon magas összeg egyetlen telefonért, és az ár kapcsán régóta megy a vita arról, tényleg van-e plusz tudás egy Xiaomi készülékhez képest a dupla annyiért kínált telefonokban, vagy szimplán csak a márkát fizettetik meg velünk. Pálcát nem törnénk a konkurencia felett, helyette leteszteltük a kifejezetten jól sikerült Mi 9-et, aminek most csak a különlegességeit emelnénk ki. A legfontosabb tényező például az, hogy a világ egyik legerősebb hardverösszeállítását tartalmazza a kínai gyártó csúcsmobilja, és még a kamerák terén is hibátlanul teljesít. A DxOMark mérései alapján a Mi 9 a hatodik legjobb fotós/videós mobil a világon, itt tudjátok megnézni a képeket, amiket lőttünk vele.

Xiaomi Mi 9: kiváló csúcskategóriás okostelefon, meglepően korrekt árcédulával
Videós képességekben bármelyik mobilt lenyomja a világon, de ezen kívül sem nagyon lehet belekötni, hiszen ízig-vérig csúcskategóriás kütyü, ráadásul a kategóriájához képest az árazása is kifejezetten baráti, így egyértelműen ő lett az új kedvencünk.

Érdekessége továbbá a kijelzőbe integrált ujjlenyomat-olvasó, ami jóval egyszerűbbé teszi a telefon feloldását, főleg, ha autóban használjuk. A Xiaomi a nemzetközi piacra szánta ezt a készüléket, méghozzá az említett nagy márkák ellenfelének, amit mi sem bizonyít jobban, hogy sem a 4G-t, sem a B20-at nem hagyták ki belőle, így az ország bármelyik területén stabil mobilnetet biztosít a tulajdonosainak.

A Mi 9 6+64 GB-os verziója jelenleg 145 000 forintba kerül, és a Netherlands Registered (PDM) szállítási móddal áfát és vámot sem kell fizetni utána. A kistestvér, a Mi 9 SE már 89 000 forintért beszerezhető, az olcsóbb árért cserébe 5,97 hüvelykes kijelző, picit gyengébb kamera és Snapdragon 712 processzor jár.

Xiaomi Mi 9 specifikációk

  • Kijelző: 6,39 hüvelykes Super AMOLED.
  • Processzor: Qualcomm Snapdragon 855.
  • Memória/tárhely: 6+64 GB vagy 8+128 GB.
  • Hátlapi kamerarendszer: 48 MP, f/1.8; 16 MP, f/2.2; 12 MP, f/2.2.
  • Előlapi kamera: 20 MP, f/2.
  • Akkumulátor: 3300 mAh.
  • Operációs rendszer: Android 9.0 (Pie); MIUI 10.

2. Xiaomi Redmi Note 6 Pro

A legújabb Redmi telefont az alig egy éves Snapdragon 636-os processzorral szerelték, ami mind a mai napig az egyik legjobb középkategóriás chipset. Ezt kiszereléstől függően 3 vagy 4 GB RAM egészíti ki, 32 vagy 64 GB tárhely társaságában, ami akár tovább is bővíthető 256 GB-ig. A kijelző 6,26 hüvelykes, FHD+ IPS panellel, amiről nem maradt le a notch, vagyis a külső szenzoroknak fenntartott sziget.

Ez most a legjobb középkategóriás kínai okostelefon
60 000 forintért egy kifejezetten gyors, ráadásul normális képeket készítő telefont kapunk, normális aksival.

A Redmi Note 6 Pro a Xiaomi első négykamerás telefonja, elöl 20+2, hátul pedig 12+5 megapixeles egységekkel, amikkel a középkategoriás mobilok viszonylatában meglepően jó képek lőhetők. Emellett a jól megszokott vezeték nélküli csatlakozási módok is mind megtalálhatóak a készülékben: rendelkezik B20-as 4G modemmel, ac szabványú WiFi-vel és Bluetooth 5.0-val, sőt a duál SIM támogatás is adott. A 4000 mAh-s akkumulátor pedig a hosszú üzemidő kedvelőinek lehet jó hír.

A Note 6 4/64-es verziója 59 000 forintért szerezhető be HKEU Priority Line áfamentes szállítással. Az ára azért ilyen alacsony, mert már megjelent az utódmodell, a Redmi Note 7, amit egy lépcsővel feljebb áraztak, de erre is érdemes vetni egy pillantást, különösen az új processzor miatt.

Xiaomi Redmi Note 6 Pro specifikációk

  • Kijelző: 6,26 hüvelykes FHD+ IPS LCD.
  • Processzor: Qualcomm Snapdragon 636.
  • Memória/tárhely: 6+64 GB vagy 4+64 GB vagy 3+32 GB.
  • Hátlapi kamerarendszer: 12 MP, f/1.9; 5 MP, f/2.2.
  • Előlapi kamerarendszer: 20 MP, f/2.0; 2 MP, f/2.2.
  • Akkumulátor: 4000 mAh.
  • Operációs rendszer: Android 8.1 (Oreo), MIUI 9.0.

3. Redmi 7

Snapdragon 632 processzor hasít benne, maximum 4 GB memóriával, ami bőven elegendő a mindennapi feladatokhoz. A kijelző 6,26 hüvelykes IPS LCD, viszont a tokozás kisebb a szokásosnál, szóval aki apróbb készüléket keres, annak ez lehet az egyik befutó. Hátulra 12+2 megapixeles kamerákat szerelt a Xiaomi, a képalkotást pedig mesterséges intelligencia segíti, ami jót tesz az említett lencsékkel készített képeknek.

Fotó: Xiaomi

A fenti hardverekkel és a 4000 mAh-s akkumulátorral a 2-3 napos üzemidő szinte garantált, ami a Redmi 4X óta szinte már hagyomány, így a töltéssel nem kell minden nap bajlódni. Aki kifejezetten olcsó telefont keres, annak a legkisebb, 3/32-es verzió is elegendő lehet, nem muszáj a 64 GB-os variáns felárát kifizetni, helyette érdemes egy sokkal olcsóbb microSD kártyát venni hozzá – például egy 32GB-os Samsung Evót.

Xiaomi Redmi 7 specifikációk

  • Kijelző: 6,26 hüvelykes FHD+ IPS LCD.
  • Processzor: Qualcomm Snapdragon 632.
  • Memória/tárhely: 3+64 GB vagy 3+32 GB.
  • Hátlapi kamerarendszer: 12 MP, f/2.2; 2 MP.
  • Előlapi kamera: 8 MP, f/2.0.
  • Akkumulátor: 4000 mAh.
  • Operációs rendszer: Android 9.0 (Pie); MIUI 9.

4. Lenovo K5 Pro

Ha röviden akarnánk megindokolni, miért érdekes a K5 Pro, azt mondanák: majdnem ugyanazt tudja (Snapdargon 636 processzor, 4 vagy 6 GB RAM, 64 és 128 GB tárhely), amit egy Redmi 7, csak olcsóbb, és jobb kamerával rendelkezik. A mérete ideális, a kijelző 5,99 hüvelykes, méghozzá szenzorsziget nélkül, a felbontása pedig Full HD+, ami ritka ebben a kategóriában.

Fotó: Lenovo

Jó hír továbbá az átlagosnál nagyobb akkumulátor: a 4050 mAh-s telep két napot simán kibír, de visszafogott használat esetén a 3 nap sem kizárt. 802.11 a/b/g/n/ac WiFi, Type-C USB, FM rádió, 18 wattos gyorstöltés, B20 – ezek szintén nem a belépőszint kiváltságai. A dupla hátlapi kamerát AI-val vértezték fel, ráadásul videós fronton 2160p felbontású rögzítést kapunk 30 fps mellett.

Mindez piszok jó áron kapható, hiszen 46 000 forintért már a Lenovo K5 Pro 4/64-es verziója is beszerezhető, a Gearbest webshop Netherlands Registered (PDM) kézbesítési módját választva ráadásul szállítási költséget és vámot sem kell fizetni.

Lenovo K5 Pro specifikációk

  • Kijelző: 5,99 hüvelykes FHD+ IPS LCD.
  • Processzor: Qualcomm Snapdragon 636.
  • Memória/tárhely: 6+64 GB vagy 6+128 GB vagy 4+64 GB.
  • Hátlapi kamerarendszer: 16 MP, f/2.0; 5 MP.
  • Előlapi kamerarendszer: 16 MP, 5 MP.
  • Akkumulátor: 4050 mAh.
  • Operációs rendszer: Android 8.1 (Oreo).

5. Cubot Quest

A listánk egyik legérdekesebb darabja a Cubot Quest, hiszen ez egy strapatelefon, ráadásul nem is akármilyen, az egyik legolcsóbb. Ha valaki megunta, hogy állandóan úgy kell vigyáznia a mobiljára, mint egy hímes tojásra, akkor érdemes körülnéznie a strapatelefonok szegmensében. Akár a hobbi, akár a munkahely követeli meg a „törhetetlen” készüléket, már rengeteg opció közül lehet választani.

A processzor egy MediaTek Helio P22, memóriából 4 GB-ot kapunk, a belső tárhely pedig 64 GB, ami további 128 GB-tal bővíthető. Kamerából három darab került a készülékre, kettő (12 + 2 MP) a hátoldalra, egy (8 MP) pedig az előlapra. Hátul 12+2 megapixeles Sony szenzorokat kapunk, amikkel csodát tenni nem lehet (enni pénzért nem is elvárható), de néhány fontosabb pillanat megörökítésére ezek is bőven alkalmasak, és egy ilyen telefonnál ennél többre valószínűleg nincs is szükség.

Fotó: Cubot

A Cubot Quest megerősített házat kapott, ezért az ütéseket is jobban bírja, ráadásul a kijelző Gorilla Glass 5 felületkezelést kapott, szóval egy durvább túrázást is simán túl fog élni. A 4000 mAh-s telep és az IP68-as víz- és porállóság ellenére a ház csak 8,8 mm vékony, amivel ez az egyik legvékonyabb strapatelefon.

Rendelkezik továbbá minden fontos vezeték nélküli szabvánnyal, így van Bluetooth 5.0, ac WiFi, GPS, B20-as LTE és még az NFC is belefért az árba. A hardvert a 9.0-s Android szolgálja ki, így szoftverből is a legfrissebbet kapjuk, tehát mindent egybevéve a Cubot 4/64-es variánsának 43 000 forintos ára igen csábító, ráadásul itt is él az ingyenes Netherlands Registered (PDM) szállítási mód.

Cubot Quest specifikációk

  • Kijelző: 5,5 hüvelykes IPS LCD.
  • Processzor: MediaTek Helio P22.
  • Memória/tárhely: 4+64 GB.
  • Hátlapi kamerarendszer: 12MP + 2MP.
  • Előlapi kamera: 8 MP.
  • Akkumulátor: 4000 mAh.
  • Operációs rendszer: Android 9.0 (Pie).

Rendelj kínait!

Ha érdekelnek a kínai termékek, és első kézből szeretnél értesülni az új tesztekről, ajánljuk a RendeljKínait oldalát!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik