Tech

Egész jó kis Nokia telefon érkezik januárban

A Nokia 8.1 sokaknak ismerős lehet, hiszen az Európában 399 euróért kínált készülék már kapható egy ideje, méghozzá 4 GB RAM-mal, 64 GB háttértárral, egy Qualcomm Snapdragon 710-es mobilchippel felszerelve, amit 6,2 hüvelykes kijelző, és dupla Zeiss szenzoros kamerák egészítenek ki. Nagyjából 100 000 forintért ez nem is olyan rossz vétel, főleg, hogy a készülék külsőre is egészen pofás, ha viszont valaki ezzel nem elégszik meg, annak jó hír lehet, hogy 2019. januárjában érkezik egy ennél erősebb változat.

Egész jól néz ki, és jó eséllyel az ára sem lesz vészes – Fotó: Nokia

A neten keringő információk szerint a feltuningolt, újabb Nokia 8.1 már 6 GB RAM-mal és 128 GB tárhellyel lesz felszerelve, és emellé természetesen járni fog az előd minden pozitív tulajdonsága: a hátlapon egy 12 megapixeles, 1/2,55”-es szuperérzékeny szenzorral szerelt kamera, méghozzá egy 13 megapixeles mélységérzékelő kíséretében, amit az előlapon egy 20 megapixeles szelfikamera egészít ki.

A 3500 mAh-s aksi akár két napig is bírja a strapát, gyorstöltés is jár mellé, operációs rendszerként pedig egy Android 9 Pie-on alapuló Android One szoftvert kap a készülék. Az árról ugyan még nincs hír, de az szinte biztos, hogy többe fog kerülni, mint 399 euró, ugyanakkor valószínűleg még így is olcsóbb lesz, mint a legtöbb hasonló hardverrel árult okostelefon. Illetve ebben a pillanatban az is kérdéses, hogy Európában kapható lesz-e, hiszen a netes források egyelőre csak az indiai bevezetésről írnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik