Tech

Elon Musk verekedő óriásrobotot akar építeni

A napokban Elon Muskról kiderült, hogy nagy anime-rajongó, és kifejezetten szereti a harcoló robotokról, mechákról szóló sorozatokat. Ki is tweetelte, hogy ideje lenne ilyeneket építeni, ami bárki mástól egyszerű poén lenne, de Musk híres arról, hogy a legképtelenebb ötleteit is valóra váltja, így könnyen lehet, hogy a következő millióit egy ilyen robotba fogja fektetni.

Elon Musk megint Twitteren garázdálkodik, ezúttal azonban nem gyerekmentő búvároknak szól be, és nem a vállalata részvényeseinek lelkivilágával szórakozik – hanem bejelentette, hogy szívesen építene óriási, verekedő animerobotot.

A SpaceX és a Tesla vezére arról írt a közösségi oldalon, hogy nagyon szereti a Mi a neved? című animét, ami két, életet és személyiséget cserélt tinédzserről szól. Erre persze azonnal ugrottak a felhasználók, és kifaggatták, milyen japán meséket bír még, és kiderült, hogy általában a tinédzser melodrámákat és Hayao Miyazaki műveit szereti, mint például a Chihiro Szellemországbant, A vadon hercegnőjét, vagy az Evangeliont, utóbbi például harcos robotokról, azaz mechákról is szól. Az animék, úgy tűnik, megihlették a dél-afrikai milliárdost, azt tweetelte ki ugyanis, hogy ideje építeni egy ilyen harcos robotot:


Ha bárki mástól látnánk ezt az ötletet, egyszerűen legyintenénk, de

Musk híres arról, hogy megvalósítja a valószínűtlenebbnél valószínűtlenebbnek tűnő elképzeléseit.

Nemrég írtunk arról, hogy jön a Teslaquila alkoholos ital, ami egy áprilisi tréfából válhat valósággá, de az innovátor küldött már Teslát az űrbe csak úgy, és épített gyerekméretű tengeralattjárót is, amit ugyan soha nem vetettek be, de nagyon hamar elkészült.

Persze egyelőre egyáltalán nem biztos, hogy Musk komolyan fontolgatja a robotépítést, de láttunk már tőle őrült ötleteket megvalósulni, így egyáltalán nem lepődnénk meg, ha tényleg elkészülne az életnagyságú mecha. Pláne úgy, hogy nem egy példátlan újdonságról van szó: mérnökök már jó ideje építgetnek ilyen robotokat, persze több-kevesebb sikerrel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik