Tech esport

Meg akarta ölni a 11 éves kisfiút, miután vesztett ellene egy online játékban

Az online videojátékok sokszor a legrosszabbat képesek kihozni az emberből, nemrég írtunk róla, hogy egy Fortnite-mániás 14 éves például megfejelte az anyját, amiért az megpróbálta elvenni tőle a konzolját.

A Fortnite-hoz fűződő legutóbbi szélsőséges eset a Long Islanden élő 45 éves Michael Alipertihez fűződik, akinek hamarosan a bíróság előtt kell felelnie, miután halálosan megfenyegetett egy 11 éves játékost csak azért, mert az elverte őt egy meccs során.

A hatóságok hajnal egy órakor tartóztatták le a férfit, miután számos bejelentést kaptak arról, hogy szöveges üzenetekkel és hívásokkal bombázza a kisfiút.

Fegyverrel foglak megkeresni. Halott ember vagy. Ma este elmegyek a házadba és szétb.szom a világodat.”

–írta egyik üzenetében a kisgyereknek.

A többi üzenetben azzal is fenyegetőzött, hogy az iskolájában fogja őt megölni, amivel már az iskolai lövöldözés kockázata is felmerült, ez pedig az Egyesült Államokban kiemelten érzékeny téma.

A férfit testi sértéssel való fenyegetés mellett gyermek veszélyeztetésével vádolják, eljárást indítottak ellene. Ügyvéde szerint a védenc lelkileg nehéz időszakon megy keresztül, nemrég vált el feleségétől, és nem tud megbirkózni az ezzel járó stresszel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik