Tech

Alig egy nap alatt elkapkodták a Tesla legújabb kütyüjét

Minden menő, amire rá van írva, hogy Tesla - ezt bizonyítja az is, hogy kevesebb, mint egy nap alatt elkapkodták Musk cégének legújabb kütyüjét, egy vezeték nélküli okostelefon-töltőt. Mondjuk az is segített, hogy nem kellett érte túl sokat fizetni: kevesebb, mint húszezer jó magyar forintba került.

Úgy tűnik, hogy a Tesla márkanév, Elon Musk egyre furcsább viselkedése ellenére, még mindig elég szép húzószó: kevesebb, mint egy nap alatt elkapkodták ugyanis a vállalat új “életmód” termékeihez tartozó vezeték nélküli mobiltelefon-töltőt. A Tesla tegnap jelentette be, hogy 65 dolláros árért a piacra dobott egy olyan töltőt, amelyben a Tesla kocsik technológiája találkozik a hétköznapi igényekkel, és amit vezeték nélküli és vezetékes töltésre is lehet használni.

Így nézett ki a töltő, amit kerek egy napig lehetett kapni – fotó: Tesla

A kütyü 6000 milliamperes akkumulátorral rendelkezik, ami támogatja az 5W-os vezeték nélküli, valamint a 7,5W-os vezetékes töltést.

A piacon vannak ennél sokkal többet tudó, és egyben sokkal olcsóbb változatok is, de itt valószínűleg nem a teljesítményt, hanem a Tesla nevet kell megfizetni.

És meg is fizeti az internet népe: a webshopból már le is vették a terméket, mert kevesebb, mint egy napra volt szükség, hogy az összeset elkapkodják. A Tesla azt ugyan nem mondta meg, hogy mennyi termék volt raktáron, és hogy tervezik-e még, hogy újabb adagot dobnak belőle piacra, de biztosan viszonylag nagy számokról beszélhetünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik