Tech

Több mint egy éve kapható, de viszik, mint a cukrot

A Nintendo közzétette aktuális pénzügyi évének első negyedéves eredményeit, a Switch kézikonzol frissített eladási számaival együtt. A japánok június 30-án jelentették be, hogy március végére összesen 19,67 millió darab kelt el az eszközből, mostanra ez már minden bizonnyal a húszmilliót verdesi.

A japán Nintendo tavaly márciusban dobta piacra a Switch névre keresztelt legújabb konzolját, amit jelentős kételkedés előzött meg mind a videojátékos ipar, mind a vásárlók részéről, hiszen a vállalat korábbi gépe, a Nintendo Wii U hatalmas bukta lett: béna volt a hardver, kevés igazán jó játék jelent meg rá, és a Nintendo Wii-hez képest nevetségesen keveset adtak el belőle.

Forrás: Nintendo

2017-re viszont összeszedte magát a cég, és tavasszal előálltak az asztali konzolként és hordozható gépként is funkcionáló Nintendo Switch-csel, ami az elődjénél sokkal nagyobb siker lett.

A gép sikere egyrészt köszönhető a speciális kialakításnak, továbbá annak, hogy olyan kiváló, úgynevezett system seller játékok jelentek meg rá, mint a The Legend of Zelda: Breath of the Wild, a Super Mario Odyssey vagy éppen Mario Kart Deluxe 8.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik