Tech

Elképesztő rekordok egyetlen hét alatt

Egészen döbbenetes számokat produkált egyetlen hét alatt a kanadai rapper, Drake ötödik nagylemeze, a Scorpion, ami június 29-én vált elérhetővé. Az új albumot hét nap alatt egymilliárdszor streamelték világszerte a különböző zenehallgatós szolgáltatásokon (Spotify, Apple Music stb.) keresztül – írja a The Verge című techlap a lemezt megjelentető Republic Record kiadóra hivatkozva.

champagnepapi (@champagnepapi) által megosztott bejegyzés, Júl 7., 2018, időpont: 8:32 (PDT időzóna szerint)

A Scorpion ráadásul több rekordot is megdöntött ennyi idő alatt: a Billboard adatai szerint közel 746 millió alkalommal streamelték csak az Egyesül Államokban, így a rapper könnyedén letaszítotzta a trónról az idei csúcstartót, a Post Malone-féle Beerbong & Bentleys-t, ami 431 milliós számot tudott felmutatni a megjelenést követő első héten – Drake albumát ugyanakkor csak az első 24 órában 300 millión játszották le az Apple Musicon, a Spotify-on és az Amazon Musicon keresztül.

A Scorpion ugyanakkor az eladásokat illetően sem szégyenkezhet,

hiszen az első héten 732 000 példányban kelt el az Egyesült Államokban, és ezzel rögtön a legkelendőbb album lett 2018-ban. Persze nem ez az első eset, hogy Drake mindent letarolt, hiszen az előző munkája, a More Life a megjelenést követő hét napban 600 millió streamelést szedett össze, viszont a mostani egymilliárdos számot egy darabig biztos, hogy senki nem lesz képes megugrani.

Nyitó illusztráció: Kevin Winter / Getty Images / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik