Tech

Videón az űrben száguldó vörös Tesla

Frissítünk!

Ha kíváncsi, végül hogyan zajlott a Falcon Heavy kilövése, akkor olvassa el részletes beszámolónkat!

Ahogy arról tegnap már beszámoltunk, Elon Musk ismét betartotta az ígéretét, és a mai napon útjára induló Falcon Heavy rakománya tényleg egy vörös Tesla Roadster lesz, ami a három hordozórakéta földi landolása után a hordozóegységre rögzítve megkezdi az útját az űrbe, azon belül is a Mars felé.

Ha esetleg valaki nem tudná elképzelni, hogy mindez miképp is fog kinézni a gyakorlatban, akkor sincs baj, ugyanis a milliárdos cégvezér nemrég elérhetővé tett egy olyan videót, ami pontosan megmutatja, hogy mire számíthatunk – már persze akkor, ha minden a tervek szerint alakul.

A Roadster ráadásul nem magában, hanem egy tesztbábuval a volánjánál fog az űrben hasítani, és a hosszú útra induló „pilóta” abban a megtisztelésben részesült, hogy az elsők között hordhatja a SpaceX menő űrruháját. Elon Musk ugyanakkor arról sem feledkezett el, hogy korábban az ígérte, a Tesla az út során David Bowie Space Oddity című számát fogja játszani – a videóban természetesen ez a dal is felcsendül, és nincs kétségünk afelől, hogy a Mars felé vezető úton tényleg ez a felvétel fog szólni.

Fellőtték a rakéták rakétáját, a Falcon Heavy-t
Elon Musk ismét megcsinálta, a SpaceX útnak indította a legerősebb használatban lévő űreszközt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik