Tech

Mini Google-autó járta be a világ legnagyobb városait

Hamburgban található az egyik legzseniálisabb makett a világon. A Miniatur Wonderland, avagy magyarul a miniatűr csodaország című kiállítás keretében a legnagyobb városokat modellezték le icipici, cuki változatban.

Készü a mini autó Fotó: Google

Hogy egészen új perspektívából mutassák be a makettet, a Google tavaly készített egy apró Google-autót a valódi városokat is lekamerázó, és aztán a Térképbe feltöltő Street View kocsik mintájára. A 360 fokos panorámaképeket rögzítő járművel töltik fel az Utcakép nézetet, ennek segítésével tudunk adott helyszíneket körbejárni és megnézegetni a térképen.

Galéria
Még minimozdonyt is bevetettek Fotó: Google

A Google az Ubilabs térképes szoftverfejlesztő céggel közösen készített egy apró kamerát, hogy a makettvárosokban is tudjanak felvételeket rögzíteni. Az utcaképes látvány egészen elképesztőre sikeredett, egyben felkerült a Street View-ra is – ahol bárki végigböngészheti az összes képet.

Mint az adatokból kiderült, több mint 13 ezer métert és 200 ezer apró lakost vettek fel a technológiával – német tartományoktól kezdve a velencei gondolázáson, az amerikai nagyvárosokon és kanadai sípályákon át egy teljes mértékig működő repülőtérig.

Az apró repülő elhagyja a díszletet az utasokkal Fotó: Google

Ajánlott videó

Olvasói sztorik