Tech

Mindig villamost akartál? Most simán vehetsz egyet!

A Vaterán minden kapható: hamarosan már villamosokra is licitálhatunk az aukciós portálon, hiszen a BKV a Vaterát választotta partneréül 500 ezer forint értéket meghaladó ingóságainak értékesítésére.

A hatályos rendelkezés szerint a főváros kezelésében lévő 28 cég esetében a leselejtezett, 500 000 Ft értéket meghaladó ingóságok értékesítése csak nyilvános árverés útján történhet, a BKV Zrt. pedig a Vaterát választotta partneréül az árverések biztonságos lebonyolítására.

A nyilvános aukciók első szakaszában, 2017. május 18-tól öt darab budapesti Ganz csuklós villamosra lehet majd licitálni, egyenként 1 480 000 Ft kikiáltási áron.

Forrás: BKV / Vatera

Az árverések 2017. május 18-án 12 és 14 óra között indulnak, és május 31-én 12 és 14 óra között zárulnak. Az 1 480 000 Ft-os kikiáltási ár minden villamosnál 5000 Ft-os licitlépcsővel emelkedik. Az aukciókon való részvétel vaterás regisztrációhoz kötött, emellett a BKV oldalán is szükséges jelentkezni az aukcióra legkésőbb május 26-ig. A BKV Zrt. telephelyein az árverés kezdete előtt és a licit ideje alatt is bárki megtekintheti az eladásra szánt villamosokat.

De mihez lehet kezdeni egy kiszuperált villamossal? Az ötletek tárháza valójában végtelen. Láttunk már villamost, amelyből egyedi hangulatú kávézót alakított ki tulajdonosa. A vendégek a villamos eredeti ülésein ülve fogyaszthatják el kávéjukat, ami utánozhatatlan élményt jelent. Az országot járva számtalan helyen találkozhattunk már villamosba oltott sörözővel vagy büfével is, amit nyugodtan hívhatunk a street food truckok elődeinek.

Némi fantáziával és lakberendezői tehetséggel szuper irodák is kialakíthatók egy eladásra ítélt régi villamosból. Ha pedig a telekre keresünk egyedi „víkendházat”, akkor is érdemes licitálni egy villamosra, hiszen kis átalakítással és néhány muskátlival az ablakban ideális hétvégi házikó is lehet belőle.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik