Tech

A magyar idősek kedvence a Facebook

A 65-74 éves korosztályból nálunk használják legnagyobb arányban a közösségi oldalakat.

Az internet-használó európai idősek közül a magyarok használják legnagyobb arányban a Facebookot és más közösségi szolgáltatásokat – derült ki az Eurostat friss adataiból.

Az uniós statisztikai hivatal a 65 és 74 év közöttiek internet-használatát vizsgálta. Európai átlagban ennek a korosztálynak kevesebb mint fele, 42 százalék használta az internetet tavaly. Magyarországon ez az arány csak 28 százalék, de jóval népszerűbbek nálunk a közösségi oldalak az idősek körében, mint máshol.

Míg a közösségi szolgáltatásokat Európában az idős netezők 23 százaléka használja aktívan, addig Magyarországon a 65-74 éves internetezők több mint fele, 51 százalékuk. A legnépszerűbb szolgáltatás Európában és nálunk is az emailezés, ezt követi a termékekről és szolgáltatásokról való információszerzés és a hírek olvasása.

A magyar időseket nem hozza lázba az internetes vásárlás: tavaly 11 százalékuk élt ezzel a lehetőséggel, míg az európai átlag 42 százalék.

A 65-74 éves korosztályban egyébként az észak-európai államokban a legnépszerűbb az internet – Dániában az idősek 84 százaléka netezik, a legkevesebben – 10-10 százaléknyian – pedig Romániában és Bulgáriában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik