Tech

IFA 2015: telefonról irányítható okos LG mosógép

IFA 2015: telefonról irányítható okos LG mosógép

Berlinben sikerült kipróbálnunk a dél-koreai gyártó eddig készült legnagyobb tudású mosógépét.

Nemrégiben cikkeztünk az AEG által a berlini IFA kiállításon leleplezett okossütőről, mely integrált kamerája és Wi-Fi-je révén lényegében élő közvetítést streamel a mobilunkra vagy a tabletünkre, és amelynek segítségével egyszerűen posztolhatjuk a Facebookra az éppen sülő étel fotóját. Az LG standján is számos különböző otthoni okosságot láttunk, melyek közül ezúttal a cég legokosabb mosógépét mutatjuk be röviden.

P1010272_resizea

A közvetlen meghajtású, inverteres LG masina a mai elvárásoknak megfelelően természetesen minimális energiafogyasztással rendelkezik, és adott esetben akár 49 perc alatt képes végezni egy komplett mosással – összehasonlításképp, a rivális Samsung csúcsmodellje 60 perces szintidőre képes. A TrueStream technológiát használó LG újdonság igazi érdekessége azonban talán nem is ez, hanem a fejlett okostelefonos támogatás.

P1010276_resizea

A felhasználónak gyakorlatilag nincs más dolga, mint hogy feltelepítse a telefonjára vagy a tabletére az LG Smart Laundry nevezetű alkalmazást, melynek révén lényegében bárhonnan és bármikor elérhető a készülék összes funkciója. A mobil érintőkijelzőjén egyszerűen ki lehet választani, hogy aktuálisan milyen ruhákat szeretnénk mosni, hány fokos vízet kívánunk használni, illetve, hogy milyen fordulatszámon szeretnénk járatni a mosógépet. A mosás egyetlen gombnyomással elindítható, a telefonunk kijelzőjén pedig le tudjuk olvasni, hogy körülbelül mikor ér véget a procedúra.

A berlini IFA 2015 szakkiállítás újdonságaival a helyszínen ismerkedtünk meg – utazásunkat a Samsung, a Lenovo, a Panasonic és a Telenor támogatta.

Olvasói sztorik