Tech

Csak a legújabb Internet Explorert használd!

A Microsoft arra próbálja ösztönözni a felhasználókat, hogy felejtsék el a böngésző régebbi kiadásait. Bizonyos szinten meg is értjük a dolgot...

A redmondi székhelyű mamutcégnek nem titkoltan az a szándéka, hogy a felhasználók világszerte csak és kizárólag a legeslegújabb verziójú Internet Explorert használják. A Microsoft ezen irányú szándéka olyannyira komoly, hogy a vállalat hivatalos formában bejelentette: 2016. január 12-ét követően már csak az éppen aktuális Internet Explorerhez fog kiadni biztonsági javításokat, és csak ehhez biztosít terméktámogatási szolgltatásokat. A szoftvercég szerint a frissítés már csak azért is megéri, mert az aktuálisan legújabb browser mindig a leggyorsabb, legnagyobb tudású és legbiztonságosabb.

 

A Microsoft jelenlegi legfrissebb böngészője nem más, mint a 2013 októberében a Windows 8.1-es frissítéssel együtt kijött Internet Explorer 11, mely a még 2012 októberében a Windows 8-cal együtt debütált Internet Explorer 10-et váltotatta. Készülőben van továbbá az Internet Explorer 12, melynek felhasználói felülete jelentős átalakuláson fog átesni – azt egyelőre nem tudni, hogy ez az új kiadás pontosan mikor lát majd napvilágot.

Hazánkban a Microsoft böngészője nem túl népszerű: a magyar piacot egy ideje már egyértelműen a Google-féle Chrome uralja, melyet a Mozilla Firefox követ a sorban, az Internet Explorer pedig csak a harmadik a sorban. Úgy tűnik tehát, hogy hiába fogalmaz így a Microsoft: “ne használd a régi Internet Explorereket, használd a legújabbat” – a felhasználók ehelyett ezt a gyakorlatot követik: “nem használom a régi Internet Explorereket… és az újakat sem, inkább valami mást”.

Zárszóként álljon itt egy manapság sokfelé felbukkanó mém, amely épp a többi böngészőhöz hasonlítva az Internet Explorer lassúságát állítja célkeresztbe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik