55 és 80: egy napon születtek, lassan negyed évszázada házasok – fotókon Catherine Zeta-Jones és Michael Douglas szerelme

Szeptember 25-én két olyan hollywoodi híresség ünnepli a születésnapját, akik ráadásul házasok. Catherine Zeta-Jones 55, férje, Michael Douglas pedig 80 éves lett. A két színész huszonhat évvel ezelőtt ismerkedett meg, és idén lesz huszonnégy éve annak, hogy összeházasodtak. Kapcsolatukat tépázta Hollywood és az élet is, ám mindvégig kitartottak egymás mellett. Galéria.
Bettmann / Contributor / Getty Images - 1944. szeptember 25. – ezen a napon született Michael Douglas a New Jersey-i New Brunswickben, Diana Love Dill és Kirk Douglas első gyerekeként.
Sunset Boulevard / Corbis / Getty Images - Miután szülei elváltak, a fiatal Michael anyjával maradt, apja pedig egyet jelentett számára a vakációval: Kirk Douglas színészkarrierje nagy hatással volt a fiúra, aki gyakran tartott apjával a forgatásokon. Végül az érettségi után drámát kezdett tanulni a Kaliforniai Egyetemen.
Hulton Archive / Getty Images - Douglas 1966-ban, Az óriás árnyékában című filmben debütált először a vásznon, akkor még névtelen szereplőként. A film egyik főszerepét egyébként apja játszotta.
Richard Williams / Mirrorpix / Getty Images - Catherine Zeta-Jones két és fél évvel Az óriás árnyékában megjelenése után, 1969. szeptember 25-én látta meg a napvilágot a walesi Swansea-ban, egy Douglasékénél jóval szerényebb anyagi körülmények közt élő család gyerekeként.
Weaver / Mirrorpix / Getty Images - Zeta-Jones 4 éves volt, mikor tánciskolába küldték a szülei, majd komolyabb balettoktatást kapott, aminek hatására rájött, hogy a szereplés az ő útja. 9 éves volt, amikor szerepet kapott a londoni West End színház egyik Annie-feldolgozásában, három évvel később pedig már a darab főszereplőjeként léphetett színpadra a Swansea Grand Theatre-ben.
Doreen Spooner / Mirrorpix / Getty Images - 15 évesen végül otthagyta az iskolát, hogy teljes mértékben a színészetre fókuszálhasson. Első filmszerepét 1990-ben kapta a Seherezádé az Ezeregyéjszaka meséinek egy modern kori verziójában, ám innentől még hosszú út vezetett a nemzetközi sztárságig.
Eric Robert / Sygma / Sygma / Getty Images - A két színész 1998-ban keresztezte először egymás útját a deauville-i filmfesztiválon. Hat évvel ezelőtt úgy emlékeztek vissza megismerkedésükre: a fesztiválon az akkor 29 éves színésznőnek azt mondták, az 54 éves Douglas találkozni kíván vele, ami miatt Zeta-Jones egy kicsit ideges is lett.
Eric Robert / Sygma / Sygma / Getty Images - Antonio Banderas és Melanie Griffith mutatta be őket egymásnak. Banderas Zeta-Jones kollégája volt az akkor megjelent Zorro álarca című filmben.
Eric Robert / Sygma / Sygma via Getty Images - Michael Douglas elmondása szerint a bárban találkozott a nála 25 évvel fiatalabb színésznővel, akivel úriemberként viselkedett. Egy fél óra múlva viszont közölte vele, hogy ő lesz a gyerekei apja, mire Zeta-Jones inkább kilépett a beszélgetésből, mondván: sokat hallott már róla, sokat látott belőle, és azt gondolja, itt az ideje, hogy jó éjszakát kívánjon.
Lawrence Schwartzwald / Sygma / Getty Images - Douglas később a bocsánatkérése jeléül virágokat küldött a színésznőnek, ami a jelek szerint be is jött.
Dusko Despotovic / Sygma / Getty Images - A színész 1999 decemberében eljegyezte Catherine Zeta-Jonest, a következő év augusztusában pedig megszületett első közös gyerekük, Dylan.
Kypros / Getty Images - Douglas és első felesége 1995-ben, két évvel az esküvőjük után léptek külön utakra, a válási procedúrának azonban csak 2000-ben vágtak neki.
Evan Agostini / ImageDirect - Miután a válást a bíróságon is kimondták, Michael Douglas és Catherine Zeta-Jones 2000. november 11-én összeházasodtak a New York-i Plaza Hotelben. Az OK! magazin egymillió fontos szerződést kötött a párral, hogy egyedüliként tudósíthassanak az eseményről, ám végül egy másik bulvárlap fotósai is bejutottak az épületbe. Miután az ott készült fotókat megjelentették, a házaspár beperelte az újságot, később megnyerték az ügyet.
USA Films / Getty Images - Az év decemberében megjelent a Traffic című film, amelyben párként dolgoztak, Zeta Jonesnak pedig (aki éppen az első közös gyereküket várta) sikerült meggyőznie a rendezőt, hogy a filmbeli karaktere is legyen várandós. A film végül nagy siker lett, számos díjat is bezsebelt, köztük négy Oscart.
Lewis Whyld - WPA Pool / Getty Images - Második közös gyerekük, Carys 2003 áprilisában született meg.
Brian Ach / WireImage / Getty Images - Zeta-Jonest a 2000-es évek vége felé bipoláris zavarral diagnosztizálták, így egy időre visszavonult a színészettől, hogy a családjára és az egészségére koncentrálhasson.
Herrick Strummer / Getty Images - 2010-ben Michael Douglasnél diagnosztizáltak szájrákot – férje betegsége a színésznő bipoláris zavarát is súlyosbította. Több alkalommal kórházba is vonult.
Matthew Stockman / Getty Images / Getty Images - Az említett időszakban mindkét színész távol maradt a szakmájától, 2013-ban pedig a betegségeik okozta feszültségekre hivatkozva egy időre külön is költöztek.
Santiago Felipe / Getty Images - Egy évvel később azonban sikerült helyrehozniuk a kapcsolatukat, ami Douglas szerint erősebb lett, mint valaha.
Samir Hussein / WireImage / Getty Images - A jelek szerint ez azóta sincs másként. A házaspárt rendszeresen lehet kézenfogva látni különböző eseményeken és filmpremiereken.
Bryn Lennon - Formula 1 / Formula 1 / Getty Images - Idén júliusban például a nagy-britanniai Forma-1-es Nagydíjra látogattak el együtt Northamptonban.
Kapcsolódó
Közös születésnapjuk alkalmából pucér fotóval köszöntötte Michael Douglast Catherine Zeta-Jones
A színésznő azt mondja, lassan kezd kifogyni az ajándékötletekből.