Egy éve ilyenkor: a luxusétterem kiszámlázta a horribilis asztalfoglalási díjat a vendégnek, aki közben kórházba vitte a gyerekét

Mint minden héten, most is mutatjuk, mi érdekelte leginkább olvasóinkat egy éve ilyenkor.

Egy éve ilyenkor vasárnapra esett október 23-a. Orbán Viktor miniszterelnök Zalaegerszegen tartott beszédet, ahol azt mondta, hogy 1956-ban a Nyugat másodszor is elárulta a magyarokat. A KDNP párhuzamot vont a szovjet tankok és a brüsszeli szankciók között, a Momentum „véres kezekkel” teli lepedőt tett ki az orosz nagykövetség kerítésére, a Mi Hazánk pedig Ukrajna ellen követelt szankciókat. Budapesten Szolidaritási tüntetés a tanárainkért címmel tartottak demonstrációt, amin több mint 80 ezren gyűltek össze.

Kapcsolódó

Eközben nem kevés olvasónkat érdekelte az a hír, amelynek helyszíne egy írországi luxusétterem volt: a Michelin-csillagos hely levonta egy vendég foglalási díját annak ellenére, hogy a férfi nem tudott elmenni a tervezett vacsorára, mert feleségével kórházba kellett vinniük a gyereküket. A férfi számlájáról 250 eurót (104 ezer forint) vontak le, az étterem meg is magyarázta, hogy miért.

Kapcsolódó

Az energiakérdésekkel foglalkozó EU-csúcs közben mentette fel a magyar kormány Baranyai Gábort, a brüsszeli EU-nagykövetség akkori második emberét. Baranyai másfél órát kapott, hogy összepakoljon és elhagyja a nagykövetséget.

Kapcsolódó

Egy éve ilyenkor írtunk Marie Kreutzer filmjéről, a Fűzőről, amely azt mutatja be, hogyan kötötték gúzsba Sissi királynét az Osztrák-Magyar Monarchia intézményei. Kritikánkat itt olvashatja el, ebből kiderül, miért is érdemelte meg a főszerepért járó díjat Vicky Krieps színésznő a cannes-i fesztiválon.

Kapcsolódó
Így szorongott, sportolt és maszturbált Sissi királyné
Sissi modern nő volt, akit gúzsba kötöttek az Osztrák-Magyar Monarchia merev intézményei. Legalábbis így mutatja be őt Marie Kreutzer most mozikba került történelmi filmje, a Fűző. Kritika.

Bizarr módon kapott el egy szexuális úton terjedő fertőzést egy kétgyermekes amerikai anyuka. Az 54 éves nő azt mondta, azért fertőződött meg, mert a munkahelyén egy takarító belelógatta a péniszét a vizespalackjába, majd bele is vizelt. Az anyuka az eset után úgy döntött, csak palackozott vizet fog inni, amit ő maga vásárol.

Kapcsolódó
Címkék: egy éve ilyenkor