Szórakozás

Bírósági tiltást kapott a holland férfi, akinek legalább ötszáz gyereke van

ER Productions Limited / Getty Images
ER Productions Limited / Getty Images
Bíróság tiltotta meg a holland Jonathan Meijernek, hogy a jövőben spermabankoknak adományozzon. A 41 éves férfinak világszerte legalább öt-hatszáz gyereke lehet.

Megtiltotta egy holland bíróság a 41 éves Jonathan Meijernek, hogy a jövőben spermát adjon spermabankoknak. Ha a férfi megszegné a tiltást, minden egyes esetben százezer eurós (több mint 37 millió forintos) bírságot szabhatnának ki rá – írja a Reuters.

A bíróság továbbá arra kérte a spermabankokat, hogy semmisítsék meg Meijer mintáit, kivéve azokat, melyek olyan szülőknek vannak félretéve, akiknek már született gyerekük Meijer spermájának felhasználásával.

A becslések szerint Meijernek öt-hatszáz biológiai gyereke lehet világszerte. A bíróság ítélete szerint, ha a férfi megsértette a gyerekek magánélethez való jogát, hiszen a nagy számuk miatt előfordulhat, hogy féltestvérek egymásba szeretnek és vérfertőző kapcsolatba kezdenek anélkül, hogy tudomásuk lenne róla.

Mejer ügye 2017-ben került napvilágra, amikor már nagyjából száz gyermeke volt Hollandiában. A bíróság akkor eltiltotta a férfit attól, hogy spermát adjon holland spermabankoknak, mire ő külföldi spermabankokba kezdett járni, többek között egy dán intézetbe, mely nemzetközi szolgáltatásokat nyújt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik