Szórakozás

Rózsaszín galambot találtak egy New York-i parkban

Egy rettenetes állapotban lévő, rikító rózsaszín galambot vett észre egy járókelő hétfőn, a manhattani Madison Square parkban.

A járókelő értesítette a Wild Bird Fund nevű madárvédő szervezetet a rózsaszín galambról. A szakemberek befogták a madarat és rögtön megállapították, házigalamb, illetve szándékosan festették be – írja az ABC7 New York.

A madárvédők, akik a rózsaszín galambnak a Flamingó nevet adták, azt mondják, a ketrecben nevelt galamb egyedül életképtelen, mert nem tud élelmet keresni, és repülni, vagyis elmenekülni a ragadozók elől. A környezettől elütő élénk színe ráadásul tökéletes célponttá teszi.

Antonio Sanchez, a Wild Bird Fund munkatársa azt mondja, a kollégáival nagyon meglepődtek, mert még sohasem volt dolguk rózsaszín galambbal. A szakember szerint a madarat egy állatpiacon vették, befestették majd vagy egy kísérlet részeként, vagy egy születendő baba nemét bejelentő bulin engedték szabadon.

Sanchez arra kéri az embereket, hogy soha ne engedjenek szabadon fogságban nevelt madarak bármilyen ünnepség, vagy művészeti projekt kedvéért, mert azzal nagy valószínűséggel halálra ítélik az állatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik