Szórakozás

Nem vásárolhatnak Chanelt, úgyhogy inkább azt is darabokra szedik, ami még van

Logikus lépés.

Ahogy tegnap arról beszámoltunk, Dubajban tudatosult tehetős oroszokban, hogy nem csak otthon, már külföldön sem engedik nekik bizonyos márkák megvásárlását. Ezek közül a Chanel kapta a legnagyobb visszhangot. Arról is írtunk tegnap, hogy az egyik megszólaló bojkottra hívta fel az ezt elszenvedő társait, bár ennyi erővel én is bojkottálom a Chanelt, mert nekem sem adnak el a termékeikből, csak nekem azért nem, mert nincs rá elegendő pénzem.

Kapcsolódó
Arra panaszkodnak az orosz milliárdosok, hogy luxustermékeket sem vásárolhatnak már Dubajban
A Chanel szabályozása szerint nem csak Oroszországban, azon kívül sem vásárolhatnak a termékeikből oroszok, ha otthon is viselnék.

Az orosz ellenállás azonban azóta új szintre lépett, és azt is, amijük még van Chanel, tönkreteszik.

Bye-bye

– mondja Viktoria Bonya orosz modell Instagram-videójában, amiben egy ollóval félbevágta a Chanel kézitáskáját. Azzal magyarázza tettét, hogy „ha a Chanel-ház nem tiszteli a vásárlóit, akkor mi miért tisztelnénk a Chanel-házat? – idézi az Insider.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

VICTORIA BONYA (@victoriabonya) által megosztott bejegyzés

Nem csak Bonya, több másik orosz influenszer is így tett a francia luxusmárka termékeivel.

A Chanel azzal magyarázza új előírását, hogy az uniós és a svájci szankciók miatt nem árulhatnak áruikból orosz vevőknek. Az oroszok egy része szerint ez ruszofóbia, sőt egyesek szerint fasiszta tett, és az alapító Coco Chanel életére utalnak, aki a náci Németország besúgója volt, illetve egy német tiszt szeretője a második világháború alatt.

Egyetlen táska, egyetlen dolog sem ér fel a szülőföldem iránti szeretetemmel.  Nem ér fel a magam iránti tiszteletemmel. Ellene vagyok a ruszofóbiának, ellene vagyok azoknak a márkáknak, amelyek támogatják a ruszofóbiát

– mondja a csaknem 300 ezer követővel rendelkező műsorvezető-színész, Marina Ermoskina. „A Chanel csak egy kiegészítő. Egy kiegészítő, amely egyszer csak úgy döntött, megalázza az embereket, honfitársaimat, eldöntötte, hogy nemzetiség alapján diszkriminálja az embereket, amit én nem fogok eltűrni. Végül is a legfontosabbak az elvek, nem az, ami a kezedben van, hanem az, ami benned” – tette még hozzá, aztán egy sövényvágó ollóval nekiesik a luxustáskájának.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Marina Ermoshkina (@amazing_marina) által megosztott bejegyzés

Ermoskinát követi DJ Kátya Guszeva, aki 587 ezer követőjével osztotta meg azt a videót, amiben szétvágja fekete Chanel táskáját, amire egész életében vágyott és végül tavaly tudta beszerezni. Ő is a ruszofóbiára hivatkozik.

Mi, orosz nők akkor is gyönyörűek vagyunk, ha van Chanel táskánk, ha nincs.

A kommentek között persze fellelni azokat, akik támogatják a táskáikat megsemmisítőket, és azokat is, akik inkább úgy vélik, kicsit talán túl nagy ügyet csinálnak a dologból az ukrajnai háború közepette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik