Szórakozás

Ukrajna úti céllal hívott magának Ubert egy manchesteri anya, mert egy átmulatott éjszakán jó ötletnek tűnt, hogy odamenjen segíteni

Google Maps
Google Maps
Az utazás 4500 fontba, azaz több mint 2 millió forintba került volna.

A 34 éves, Machesterben élő kétgyermekes anya, Leoni Fildes olyan nagyot alkotott múlt szombaton, egy átmulatott éjszakán, hogy még a brit bulvársajtó is beszámolt az ötletéről.

Egy barátnője szülinapját ünnepelve a buliban „néhány dupla pink gin és egy feles sambuca” után az orosz-ukrán háború is szóba került, ő pedig részegen úgy döntött, hogy hív egy Ubert, amivel Ukrajnába megy, hogy segítsen a háborús helyzetben.

A Daily Mail beszámolója szerint a kutyakozmetikusként dolgozó nő bankszámlájáról az Uber összesen kilenc alkalommal próbálta meg levonni a közel másfél napos utazás 4578 fontos (2 millió 50 ezer forintos) díját, de nem volt rajta elég fedezet.

Saját elmondása szerint teljesen meg is feledkezett az éjszaka egyik legfontosabb eseményéről, azonban másnap reggel a bankjától érkező telefonhívásra ébredt, a vonal másik végén pedig közölték vele: arra gyanakszanak, hogy csalás áldozata lett.

Leoni Fildes ekkor rakta össze, mi is történt valójában, és utólag nagyon örül, hogy nem volt elég pénz a bankszámláján, ezért nem tudták róla levonni az összeget. Az Uber pedig azt közölte: annak ellenére, hogy ebben az esetben nem történt sikeres utazás, tovább vizsgálják az ügyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik