Szórakozás

De hogyan jegyzik meg A Konyhafőnök VIP versenyzői a bonyolult recepteket?

Kommentelőink szóltak, néhány dolog nem tiszta nekik A Konyhafőnök VIP kapcsán. Megkerestük az RTL Klubot, hogy segítsenek tisztázni a felmerült kérdéseket.

Még mindig tart A Konyhafőnök VIP versenye, azonban akadt néhány kevésbé egyértelmű dolog a műsor kapcsán. Ilyen volt Nyári Dia kiesésekor Fördős Zé elejtett mondata a színésznő felé, miszerint

annak idején először pocakkal jöttél be hozzánk, most pedig a kisbabádat hagytad otthon, hogy itt küzdhess.

Olvasóinknak az nem volt világos, hogy Fördős mire célzott azzal, hogy terhesen szerepelt először a műsorban a színésznő, holott jól láthatóan szülés után versenyzett a VIP idei szériájában. A műsorvezető itt az előző évadra célzott, tudtuk meg az RTL Magyarország Marketing és Kommunikációs Igazgatóságától:

Nyári Dia az előző szériában vendégként szerepelt az egyik adásban, még pocakkal. Neki készítettek a versenyzők babaváró süteményeket és ő maga értékelt a kóstolásnál. Erre utalt Zé.

Továbbá arra is kíváncsiak voltunk, milyen úton-módon kerültek be a celebek A Konyhafőnök műsoraiba:

A civil versenyzők jelentkezés útján kerülnek be, a VIP-ben ez változó, van, aki magától »jön«, van, akit mi keresünk meg

– tudtuk meg. Felmerült bennünk egyes bonyolult ételkompozíciókat látva, hogy

a játékosok nem mindig kaptak recepteket segítségül a sokszor tíz-tizenöt lépésből álló ételek elkészítéséhez – hogy lehetséges ez?

Mindez ugyanis kiváló memóriát és koncentrációs készséget igényel, és ahogy az RTL-től megtudtuk, a versenyzők valóban akkor látják életükben először az elkészítésre váró ételt, úgyhogy komolyan kell memorizálniuk a receptet:

A feladatokat minden esetben akkor tudják meg a versenyzők, amikor a zsűri a konyhában – aznap – ismerteti nekik. Soha nem tudják előre mi lesz a feladat, mindent ott hallanak és látnak először.

Érdemes megnézni Sárközi Ákos disznósajtos lencsefőzelék receptjét, ahol nagyjából egy perc után elveszítettük a fonalat:


Kiemelt kép: RTL Klub

Ajánlott videó

Olvasói sztorik