40 év után kapta vissza ellopott szörfdeszkáját egy ausztrál férfi

Rendkívül bájos történet került elő Ausztráliából egy szörfdeszkákat javító férfiről és gyerekkori kincséről.
Kapcsolódó cikkek

Negyven év után került vissza eredeti tulajdonosához egy ellopott szörfdeszka Ausztráliában. Peter Gilson még az 1970-es évek végén kapta ajándékba a deszkát édesanyjától, aki titokban spórolta össze a pénzt, hogy megvehesse fiának a drága sporteszközt. Az Új-Dél-Wales állambeli Newcastle-ben élő család garázsából azonban egy évvel később ellopták a féltve őrzött kincset.

Őszintén szólva, akkoriban, gyerekfejjel nem sokat foglalkoztam a dologgal, csak ahogy teltek az évek, döbbentem rá, hogy az anyám mekkora áldozatot hozott azért, hogy megvegye nekem

– mondta Gilson az ABC ausztrál közszolgálati műsorszolgáltatónak.

Azóta a férfi foglalkozása is a szörfdeszkákhoz kötődük, ugyanis azzal keresi a kenyerét, hogy megjavítja az ütött-kopott deszkákat. Egy nap aztán az internetet böngészve rábukkant egykori saját deszkájára. A régi kincsét egy szörfös emléktárgyakat őrző nyugat-ausztráliai múzeumban fotózták le.

A férfi kapcsolatba lépett a múzeum tulajdonosaival és egy régi fényképpel bizonyította, hogy mit is jelent számára az eszköz, így ingyen visszakapta a szörfdeszkát.

Nyitókép: abc.net.au