Kábítószerrel bukott meg a világbajnok kajakos

Ha még csak fogyasztás lett volna! Az olimpiai ezüstérmest kábítószer gyártás miatt tartóztatta le a rendőrség.
Kapcsolódó cikkek

Pénteken este tartóztatták le Nathan Baggaleyt – adta hírül a dailytelegraph.com.au -, aki sok borsot tört az ausztrál csapattal rendre kiváló kapcsolatot ápoló magyar férfi kajakosok orra alá. Többek között 2002-ben, 2003-ban és 2005-ben utasította maga mögé a világbajnokságokon a mezőnyt, így legjobbjainkat is K1-500 méteren, míg Athénban ezüstérmet szerzett ugyan ebben a versenyszámban – Vereczkei Ákos itt ötödik lett.

Baggaley pályafutása akkor tört ketté, amikor 2005-ben megbukott stanozol és methandienone használat miatt a doppingvizsgálaton. 15 hónapra tiltotta el a szövetség, de ő nem a visszatérést választotta, hanem még mélyebbre süllyedt.

2007-ben már nagy mennyiségű ecstasy és kannabisz birtoklás miatt tartóztatták le, majd 2009-ben nem csekély 1509 darab partidrog tabletta miatt ült egy évet börtönben.

Nyáron még azt nyilatkozta: “Hoztam néhány rossz döntést életemben, és ennek megfizettem az árát. Elárultam az embereket, és szeretném visszanyerni a bizalmukat”.

A jelek szerint ez megint nem sikerül, ugyanis már olybá tűnik, a szintetikus drogok gyártásával is kapcsolatba került, hiszen egyike volt annak a három férfinak, akiket ezért letartóztattak Tweed Headsben.

Letartóztatását követően a Lismore bíróságon a 37 éves Baggaley nem mutatott különösebb érzelmeket, de állította, ő csak rosszkor volt rossz helyen és nem bűnös. A kihallgatáson az egykori kajakos apja, anyja és a terhes barátnője is – aki láthatóan megrendült – jelen volt.

Nathan Baggaleyt nem engedik szabadlábon védekezni, ezért rács mögött maradt. A tervek szerint a következő meghallgatást december 17.-én lesz.